ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ρύζι με Χόρτα

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο ρύζι με χόρτα.

ΡΥΖΙ ΜΕ ΧΟΡΤΑ

Υλικά

200 γρ. περίπου χόρτα σπανάκι, αντίδια, μυρώνια

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένα

3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. ρύζι για σούπα

λίγο αλάτι

λίγο λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι το ανακατεύουμε και το αφήνουμε λίγο να μαραθεί ελαφρά.

Προσθέτουμε τα χόρτα χοντροκομμένα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το μαϊντανό και τον άνηθο.

Ρίχνουμε λίγο αλάτι.

Ρίχνουμε το πλυμένο και στραγγισμένο ρύζι.

Προσθέτουμε νερό (περίπου 3 ποτήρια), χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει.

Ανακατεύουμε κατά διαστήματα.

Προσθέτουμε λίγο νεράκι αν χρειαστεί.

Όταν είναι έτοιμο θα μείνει λίγο ζουμάκι.

Πριν το σερβίρουμε ρίχνουμε λίγο λεμόνι.

Επίσης...

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κινόα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ με κινόα.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Σελινόριζες Νηστίσιμες

Η συνταγή για νηστίσιμες σελινόριζες.

Πατατοσαλάτα με Ρεβίθια και Ψητά Ντοματίνια

Mία κλασική συνταγή της ισπανικής κουζίνας, από τα νότια της χώρας.

Κοτόπουλο με Κονιάκ και Μανιτάρια

Μια συνταγή που μυρίζει Παρίσι και ταιριάζει υπέροχα και σε γιορτινό τραπέζι αν τη συνδυάσεις με ένα ωραίο σουφλέ πατάτας.

Πατατόπιτα με Αυγά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα με αυγά.

Κροκέτες Κουνουπίδι

Πώς θα φτιάξετε κροκέτες κουνουπιδιού.

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.