ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ζυμαρικά και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα ζυμαρικά και μανιτάρια.

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά

500 γρ. ζυμαρικά βίδες

6 αυγά

10 λεπτές φέτες ζαμπόν καπνιστό

400 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετούλες

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

200 γρ. γραβιέρα

200 γρ. τυρί κρέμα

100 γρ. γάλα

1/2 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

πάπρικα

Εκτέλεση

Παίρνουμε μια φόρμα ή ένα βαθύ ταψάκι 22 εκ. διαμέτρου και 9 εκ. ύψους.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βράζουμε τα ζυμαρικά, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, να κρατάνε στο δόντι.

Τα στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, καρυκεύουμε και τα αναμειγνύουμε με τη γραβιέρα.

Βουτυρώνουμε τη φόρμα ή το ταψάκι και στρώνουμε πυθμένα και τοιχώματα το ζαμπόν.

Προσθέτουμε το μείγμα με τα ζυμαρικά.

Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.

Εν τω μεταξύ σοτάρουμε τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο.

Τα καρυκεύουμε και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το τυρί κρέμα που το έχουμε χτυπήσει με το γάλα.

Τα σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.

Αποσύρουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό.

Ξεφορμάρουμε την πίτα σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα μανιταριών.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Επίσης...

Αραμπιάτα α λα Ελληνικά

Αραμπιάτα σημαίνει "θυμωμένη". Μια κλασική νοτιοϊταλιάνα μακαρονάδα, που χρωστά τον "θυμό" της στο κόκκινο της ντομάτας και στο καυτερό του πεπεροντσίνο.

Χυλοπίτες με Κοτόπουλο, Ντομάτα και Βλίτα

Μια αγνή ελληνική πάστα, που έχει το προτέρημα να βράζει σε ελάχιστο χρόνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καραβιδομακαρονάδα

Η καραβίδα δε χρειάζεται να είναι σε μέγεθος τζάμπο για να δώσει τζάμπο νοστιμιά.

Μακαρονάδα με Γεύση από Γεμιστά

Μια μακαρονάδα με τα υλικά των γεμιστών μαγειρεύει την αγαπημένη μας γεύση στο άψε σβήσε.

Βίδες με Κολοκυθάκια και Κρέμα από Ταχίνι

Μια μακαρονάδα που γίνεται στη στιγμή, μοσχοβολάει και έχει μεστή νοστιμιά.

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Κριθαράκι με Ντομάτα και Μελιτζάνα Αλλιώς

Μια θεσπέσια συνταγή, που γίνεται στα γρήγορα, με όλα της τα υλικά στο ίδιο σκεύος.

Βίδες με Σπανάκι

Από τις νοστιμότερες και πιο κλασικές συνταγές για μακαρόνια στον φούρνο.

Pasta με Λουκάνικο, στο Χαρτί

Μια υπέροχη μακαρονάδα, με τα πιο απλά υλικά, που μπορείς να την ετοιμάσεις από πριν, καθώς μέσα στο χαρτί διατηρείται ζουμερή έως και τρεις ώρες.

Ένα Διαφορετικό Παστίτσιο, σε Φόρμα

Εντυπωσιακό στην εμφάνιση και ιδανικό για ένα κάλεσμα, ένα διαφορετικό παστίτσιο τυλιγμένο σε μπέικον.

Aγαπημένη Μακαρονόπιτα

Σε ποιο παιδί ή ενήλικα θα αναφέρεις μακαρονόπιτα και δεν θα ενθουσιαστεί;

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.