ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παστός Γαύρος

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο παστό γαύρο.

ΓΑΥΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ

Υλικά

1 κιλό γαύρο χοντρό

2 χούφτες χοντρό αλάτι

2 κ.σ. ζάχαρη

1 μπουκάλι ξύδι

Μετά την ωρίμανση:

σπορέλαιο

δάφνη

κόκκους πιπεριών διάφορους

4-5 κόκκους μπαχάρι

ρίγανη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τον γαύρο από τα κεφάλια και τα εντόσθια.

Τον στρώνουμε, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και κατά διαστήματα ανακινούμε το δοχείο.

Αφήνουμε μια μέρα έξω.

Αν κάνει ζέστη το βράδυ τα βάζουμε στο ψυγείο.

Τα αφήνουμε 2 με 3 μέρες να ”ψηθούν” στο αλάτι.

Όταν είναι έτοιμα βγάζουμε το κοκκάλο και στρώνουμε τα φιλετάκια.

Σκεπάζουμε με σπορέλαιο και προσθέτουμε τα μυρωδικά, το μπαχάρι, τη δάφνη και τη ρίγανη.

Επίσης...

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Σάντουιτς με Τόνο και Ελιά

Η συνταγή για ένα θεσπέσιο σάντουιτς με τόνο και ελιά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψάρι στον Ατμό με Φρέσκα Αρωματικά

Πώς θα φτιάξετε νόστιμο ψάρι στον ατμό με φρέσκα αρωματικά.

Σπιτικό Σεβίτσε με Λαβράκι

Η συνταγή για μία από τις κλασικότερες και πιο νόστιμες ιδέες της περουβιανής κουζίνας έχει υιοθετηθεί από πολλά εστιατόρια της χώρας μας και πλέον τη συναντά κάποιος σε εκατοντάδες μενού.

Φιλέτο Σολομού με Μέλι και Μπαλσάμικο

Πώς θα φτιάξετε νόστιμο φιλέτο σολομού με μπαλσάμικο και μέλι.

Πίτσα με Μπακαλιάρο και Πιπεριές

Η συνταγή για μία εναλλακτική πίτσα με μπακαλιάρο και πιπεριές.

Λιγκουίνι με Μελάνι Σουπιάς και Θαλασσινά

Πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς και θαλασσινά.

Γρήγορες Σαρδέλες

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες σαρδέλες.

Γαριδομακαρονάδα

Η συνταγή για την πιο εύκολη καλοκαιρινή γαριδομακαρονάδα.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Λαχανοντολμάδες με Γαρίδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λαχανοντολμάδες με γαρίδες.

Burger με Φιλέτο Ψαριού

Η θαλασσινή νόστιμη εναλλακτική του burger.