ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παστός Γαύρος

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο παστό γαύρο.

ΓΑΥΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ

Υλικά

1 κιλό γαύρο χοντρό

2 χούφτες χοντρό αλάτι

2 κ.σ. ζάχαρη

1 μπουκάλι ξύδι

Μετά την ωρίμανση:

σπορέλαιο

δάφνη

κόκκους πιπεριών διάφορους

4-5 κόκκους μπαχάρι

ρίγανη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τον γαύρο από τα κεφάλια και τα εντόσθια.

Τον στρώνουμε, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και κατά διαστήματα ανακινούμε το δοχείο.

Αφήνουμε μια μέρα έξω.

Αν κάνει ζέστη το βράδυ τα βάζουμε στο ψυγείο.

Τα αφήνουμε 2 με 3 μέρες να ”ψηθούν” στο αλάτι.

Όταν είναι έτοιμα βγάζουμε το κοκκάλο και στρώνουμε τα φιλετάκια.

Σκεπάζουμε με σπορέλαιο και προσθέτουμε τα μυρωδικά, το μπαχάρι, τη δάφνη και τη ρίγανη.

Επίσης...

Καλαμαράκια στη Λαδόκολλα

Πώς θα φτιάξετε καλαμαράκια στη λαδόκολλα.

Πιπεριές Μυρωδάτες με Θαλασσινά και Μυρωδικά

Πώς θα φτιάξετε μυρωδάτες πιπεριές με θαλασσινά και μυρωδικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ταραμοκεφτέδες

Πώς θα φτιάξετε ταραμοκεφτέδες.

Μαριδάκι στο Τηγάνι

Πώς θα φτιάξετε μαριδάκι στο τηγάνι.

Λαχανοντολμάδες με Γαρίδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λαχανοντολμάδες με γαρίδες.

Μπιφτέκια με Ψάρι

Η πιο νόστιμη συνταγή για μπιφτέκια με ψάρι.

Γαρίδες Ψητές

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες ψητές γαρίδες.

Πατάτες με Γέμιση Τόνου

Η συνταγή για τις νοστιμότερες πατάτες με γέμιση.

Καλαμαράκια με Κριθαράκι

Η συνταγή για καλαμαράκια με κριθαράκι.

Πρασοσέλινο Λεμονάτο με Ψάρι

Η συνταγή για πρασοσέλινο λεμονάτο με ψάρι.

Κεφτέδες Βακαλάου

Πώς θα φτιάξετε κεφτέδες βακαλάου.

Καλαμαράκια Στιφάδο

Πώς θα φτιάξετε καλαμαράκια στιφάδο.