ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γλώσσες στη Λαδόκολλα

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες γλώσσες στη λαδόκολλα.

ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Υλικά

6-8 φιλέτα γλώσσας

6-7 πράσα ψιλοκομμένα

4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

3 κουταλιές ξύδι

2-3 κουταλιές μουστάρδα

1-2 ποτήρια άσπρο κρασί

αλάτι

πιπέρι

λίγο μπούκοβο

λάδι

λαδόκολλα

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τις γλώσσες και τις περιχύνουμε με λίγο λάδι.

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε πράσα και κρεμμυδάκια.

Τα τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να μαραθούν.

Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.

Τα ανακατεύουμε για άλλο ένα τέταρτο σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε λίγο λάδι, το ξύδι και τη μουστάρδα σε ένα μπολ και ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι.

Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε λίγο μπούκοβο για πιο πικάντικη γεύση.

Κόβουμε λαδόκολλα τόση, σαν να πρόκειται να καλύψουμε 2 ταψιά με αυτήν.

Στρώνουμε τη μισή στο ταψί αφήνοντας την άλλη μισή να πέφτει έξω από το ταψί.

Απλώνουμε τις γλώσσες, περιχύνουμε με το μείγμα του τηγανιού να καλύψει τις γλώσσες.

Κλείνουμε με το πάνω μέρος της λαδόκολλας σα να σχηματίζουμε φάκελο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για ένα τέταρτο ή και λίγο παραπάνω (ανάλογα με το φούρνο).

Επίσης...

Burger Ψαριού με Πικάντικη Μαγιονέζα

Η συνταγή για ένα φανταστικό μπέργκερ ψαριού με chili mayo.

Γιουβέτσι με Καλαμαράκια

Πώς θα φτιάξεις ένα έξοχο γιουβέτσι θαλασσινών με καλαμαράκια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.

Χταπόδι με Ούζο και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χταπόδι με ούζο και ελιές.

Μπακαλιαρόπιτα

Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, ωστόσο η μπακαλιαρόπιτα είναι μια πεντανόστιμη εκδοχή με ψάρι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές εκδοχές παρασκευών με μπακαλιάρο.

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Όσες συνταγές μπακαλιάρου και να εξερευνήσουμε, το σίγουρο είναι πως από το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου (αλλά όχι μόνο τότε) δεν θα λείψει η κλασική αξία του μπακαλιάρου σκορδαλιά.

Ο Μπακαλιάρος του Λευτέρη Λαζάρου

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, μοιράζεται τα μυστικά του.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Tacos με Ψάρι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα τάκος με ψάρι.

Γλώσσες με Αγκινάρες στο Φούρνο

Η συνταγή για γλώσσες με αγκινάρες στο φούρνο.

Ψάρι Πλακί στο Φούρνο

Η συνταγή για ψάρι πλακί στο φούρνο.

Αχνιστά Μύδια με Φέτα και Ρίγανη

Η συνταγή για αχνιστά μύδια με φέτα και ρίγανη.