Follow us

Σαρδέλες Φρικασέ

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες σαρδέλες φρικασέ.

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΦΡΙΚΑΣΕ

Υλικά

1 1/2 κιλό σαρδέλες

3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

50 γρ. μουστάρδα

2 λεμόνια το χυμό

1 φλιτζάνι λάδι

3 κ.σ. αλεύρι

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

λίγο μαϊντανό και άνηθο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τις σαρδέλες σε ένα μεγάλο ταψί με αλάτι, πιπέρι, το λάδι και το σκόρδο ανάμεσα στα ψαράκια για να μην καεί.

Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Χτυπάμε σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού με τη μουστάρδα και λίγο αλάτι και πιπέρι.

Περιχύνουμε τα ψάρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα.

Σε 1 ποτήρι νερό διαλύουμε 3 κ.σ. αλεύρι και περιχύνουμε το φαγητό ομοιόμορφο καθώς κουνάμε λίγο το ταψί για να πάει παντού η σάλτσα.

Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Ψιλοκόβουμε φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο και μαϊντανό.

Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.