ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φαγκρί Γεμιστό

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο γεμιστό φαγκρί.

ΦΑΓΚΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ

Υλικά

2 ψάρια 500- 600 γρ. το καθένα, καθαρισμένα

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

4 κουταλιές ελιές σε φέτες

100 γρ. ψιλοκομμένο κλασικό τοματάκι

10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

2 κουταλιές κάππαρη (ξαρμυρισμένη καλά)

αλάτι

πιπέρι

1/2 κ.γ. ρίγανη

1 ζωμός λαχανικών

200 γρ. ελαιόλαδο

2 κομμάτια λαδόκολλα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τις πιπεριές, το ψιλοκομμένο ντοματάκι και τα ντοματίνια.

Προσθέτουμε τις ελιές και την κάππαρη, ανακατεύουμε, ρίχνουμε λίγο αλατοπίπερο και σβήνουμε με λίγο κρασί.

Συμπληρώνουμε 1/2 ποτήρι του νερού καυτό νερό, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί ο ζωμός.

Απλώνουμε τις λαδόκολλες στον πάγκο, τοποθετούμε στο κέντρο της καθεμίας από ένα ψάρι, περιχύνουμε με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τις δύο πλευρές, αλλά και εσωτερικά τις κοιλιές.

Γεμίζουμε τις κοιλιές με το μυρωδάτο μείγμα του τηγανιού.

Έπειτα, διπλώνουμε τις δύο πλευρές της λαδόκολλας πάνω από το ψάρι και στρίβουμε τις δύο άκρες δεξιά κι αριστερά (σαν καραμέλα).

Βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Επίσης...

Σουφλέ με Μπακαλιάρο Παστό

Στην Πορτογαλία, που είναι το εθνικό τους ψάρι, αλλά και στη Γαλλία ο μπακαλιάρος φτιάχνει μερικά από τα νοστιμότερα σουφλέ, σε πολλούς συνδυασμούς. Δοκιμάστε το.

Γαύρος Λεμονάτος στη Στιγμή

Μια συνταγή που σε γλιτώνει από τη διπλή διαδικασία "βράζω το ψάρι, φτιάχνω το λαδολέμονο".

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σαρδέλες σε Αμπελόφυλλα

Μια απλή και νόστιμη συνταγή.

Φασολάκια με Καλαμαράκια

Κάνουν παρέα στην ίδια κατσαρόλα.

Τα Τονοπιτάκια

Για τις νηστίσιμες ημέρες, για όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα γεύμα με ψάρι ή όταν αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικά.

Γαύρος Πλακί με Ντομάτα, Μαϊντανό και Ούζο

Ο φρέσκος γαύρος είναι γεμάτος ωφέλιμα Ω3 λιπαρά και μαγειρεύεται σε ελάχιστο χρόνο.

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.

Γαύρος Σουβλάκι με Πιπεριές

Μια ασυνήθιστη, νοστιμότατη συνταγή για γαύρο, που γίνεται πολύ γρήγορα.

Ψητές Σαρδέλες με Λεμονάτη Σάλτσα Μελιού

Ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψεις τις σαρδέλες σε μια χορταστική σαλάτα.

Χταποδάκι Τουρσί

Φρέσκο ή κατεψυγμένο, ένα χταποδάκι στο βάζο με όλα τα αρωματικά του στο ψυγείο είναι ένας πειρασμός-λουκούμι.

Λευκή Γαριδομακαρονάδα με Σπανάκι

Η συνταγή για λευκή γαριδομακαρονάδα με σπανάκι.

Καλαμαράκια Τηγανιά

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα καλαμαράκια στο τηγάνι.