ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φαγκρί Γεμιστό

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο γεμιστό φαγκρί.

ΦΑΓΚΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ

Υλικά

2 ψάρια 500- 600 γρ. το καθένα, καθαρισμένα

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

4 κουταλιές ελιές σε φέτες

100 γρ. ψιλοκομμένο κλασικό τοματάκι

10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

2 κουταλιές κάππαρη (ξαρμυρισμένη καλά)

αλάτι

πιπέρι

1/2 κ.γ. ρίγανη

1 ζωμός λαχανικών

200 γρ. ελαιόλαδο

2 κομμάτια λαδόκολλα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τις πιπεριές, το ψιλοκομμένο ντοματάκι και τα ντοματίνια.

Προσθέτουμε τις ελιές και την κάππαρη, ανακατεύουμε, ρίχνουμε λίγο αλατοπίπερο και σβήνουμε με λίγο κρασί.

Συμπληρώνουμε 1/2 ποτήρι του νερού καυτό νερό, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί ο ζωμός.

Απλώνουμε τις λαδόκολλες στον πάγκο, τοποθετούμε στο κέντρο της καθεμίας από ένα ψάρι, περιχύνουμε με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τις δύο πλευρές, αλλά και εσωτερικά τις κοιλιές.

Γεμίζουμε τις κοιλιές με το μυρωδάτο μείγμα του τηγανιού.

Έπειτα, διπλώνουμε τις δύο πλευρές της λαδόκολλας πάνω από το ψάρι και στρίβουμε τις δύο άκρες δεξιά κι αριστερά (σαν καραμέλα).

Βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Επίσης...

Burger Ψαριού με Πικάντικη Μαγιονέζα

Η συνταγή για ένα φανταστικό μπέργκερ ψαριού με chili mayo.

Γιουβέτσι με Καλαμαράκια

Πώς θα φτιάξεις ένα έξοχο γιουβέτσι θαλασσινών με καλαμαράκια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.

Χταπόδι με Ούζο και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χταπόδι με ούζο και ελιές.

Μπακαλιαρόπιτα

Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, ωστόσο η μπακαλιαρόπιτα είναι μια πεντανόστιμη εκδοχή με ψάρι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές εκδοχές παρασκευών με μπακαλιάρο.

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Όσες συνταγές μπακαλιάρου και να εξερευνήσουμε, το σίγουρο είναι πως από το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου (αλλά όχι μόνο τότε) δεν θα λείψει η κλασική αξία του μπακαλιάρου σκορδαλιά.

Ο Μπακαλιάρος του Λευτέρη Λαζάρου

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, μοιράζεται τα μυστικά του.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Tacos με Ψάρι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα τάκος με ψάρι.

Γλώσσες με Αγκινάρες στο Φούρνο

Η συνταγή για γλώσσες με αγκινάρες στο φούρνο.

Ψάρι Πλακί στο Φούρνο

Η συνταγή για ψάρι πλακί στο φούρνο.

Αχνιστά Μύδια με Φέτα και Ρίγανη

Η συνταγή για αχνιστά μύδια με φέτα και ρίγανη.