ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ψάρι Αυγολέμονο με Κολοκύθια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο ψάρι αυγολέμονο με κολοκύθια και πατάτες.

ΨΑΡΙ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Υλικά

2 ψάρια της αρεσκείας σας, 500- 600 γρ. το καθένα, καθαρισμένα

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

4 κουταλιές ελιές σε φέτες

100 γρ. ψιλοκομμένο κλασικό τοματάκι

10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

2 κουταλιές κάππαρη (ξαρμυρισμένη καλά)

αλάτι

πιπέρι

1/2 κ.γ. ρίγανη

1 ζωμός λαχανικών

200 γρ. ελαιόλαδο

2 κομμάτια λαδόκολλα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο λάδι να τσιγαριστούν μαζί με τα κολοκύθια και τις πατάτες για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε αρκετό νερό ώστε να καλυφθούν τα υλικά και βράζουμε με κλειστό καπάκι για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς οι πατάτες.

Ρίχνουμε το ψάρι, τον άνηθο, αλατοπίπερο και λίγο λάδι, έπειτα προσθέτουμε αρκετό νερό ώστε να καλυφθούν τα φιλέτα και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.

Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ τα αυγά, προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών ανακατεύοντας απαλά.

Αφού βράσει το ψάρι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι, περιμένουμε 5 λεπτά και ύστερα αυγοκόβουμε.

Περιχύνουμε στη συνέχεια το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και είναι έτοιμο.

Επίσης...

Burger Ψαριού με Πικάντικη Μαγιονέζα

Η συνταγή για ένα φανταστικό μπέργκερ ψαριού με chili mayo.

Γιουβέτσι με Καλαμαράκια

Πώς θα φτιάξεις ένα έξοχο γιουβέτσι θαλασσινών με καλαμαράκια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.

Χταπόδι με Ούζο και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χταπόδι με ούζο και ελιές.

Μπακαλιαρόπιτα

Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, ωστόσο η μπακαλιαρόπιτα είναι μια πεντανόστιμη εκδοχή με ψάρι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές εκδοχές παρασκευών με μπακαλιάρο.

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Όσες συνταγές μπακαλιάρου και να εξερευνήσουμε, το σίγουρο είναι πως από το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου (αλλά όχι μόνο τότε) δεν θα λείψει η κλασική αξία του μπακαλιάρου σκορδαλιά.

Ο Μπακαλιάρος του Λευτέρη Λαζάρου

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, μοιράζεται τα μυστικά του.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Tacos με Ψάρι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα τάκος με ψάρι.

Γλώσσες με Αγκινάρες στο Φούρνο

Η συνταγή για γλώσσες με αγκινάρες στο φούρνο.

Ψάρι Πλακί στο Φούρνο

Η συνταγή για ψάρι πλακί στο φούρνο.

Αχνιστά Μύδια με Φέτα και Ρίγανη

Η συνταγή για αχνιστά μύδια με φέτα και ρίγανη.