ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μοσχαράκι Ψητό Κατσαρόλας της Γιαγιάς

Μία νόστιμη συνταγή για μοσχαράκι ψητό κατσαρόλας.

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΨΗΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

Υλικά

1 1/2 κιλό μοσχάρι από ποντίκι κομμένο σε κομμάτια

5-6 σκελίδες σκόρδο

1 κρασοπότηρο κρασί λευκό

2 φύλλα δάφνη

3/4 από ένα νεροπότηρο

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε πλατιά και βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν αυτό ζεσταθεί πολύ καλά προσθέτουμε το κρέας.

Το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα.

Μην το φοβηθείτε αφήστε το να σοταριστεί πολύ καλά από όλες τις πλευρές γιατί σε αντίθετη περίπτωση το ψητό δεν θα πετύχει.

Προς το τέλος του σοταρίσματος προσθέτουμε το σκόρδο και το αφήνουμε να σοταριστεί κι αυτό ελαφρά.

Σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και το καλύπτουμε για λίγο με το καπάκι της κατσαρόλας να μη φύγουν τα αρώματα του κρασιού.

Σκεπάζουμε το κρέας με νερό βραστό και προσθέτουμε το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης.

Το αφήνουμε να βράσει για 2 περίπου ώρες σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένο με το καπάκι και προς το τέλος προσθέτουμε το αλάτι.

Το αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.

Επίσης...

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.