ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μοσχαράκι Φρικασέ

Η συνταγή για το πιο νόστιμο μοσχαράκι φρικασέ.

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ

Υλικά

4 μερίδες μοσχαρίσιο κρέας ποντίκι

1/2 νεροπότηρο ελαιόλαδο

1 μαρούλι

αντίδια (περίπου 1/2 κιλό)

σπανάκι (περίπου 1/2 κιλό)

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια

μάραθο ή άνηθο (ένα μεγάλο μάτσο)

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρέας και το αφήνουμε να πάρει χρώμα, γυρνώντας το από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε νερό (ένα ποτήρι περίπου) και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά, περίπου μία ώρα.

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μαρούλια, τα αντίδια, τα σπανάκια, τα κρεμμύδια και το μάραθο, τα κόβουμε ψιλά και τα ανακατεύουμε σε μία λεκάνη.

Μετά τη μία ώρα δοκιμάζουμε πόσο έχει μαλακώσει το κρέας. Εάν είναι καλό, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε άλλα 15 λεπτά.

Αλλιώς αφήνουμε πρώτα να βράσει κι άλλο, μέχρι να μαλακώσει, ελέγχοντας το νερό και προσθέτοντας λίγο, εάν δούμε ότι έχει σωθεί.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Το νερό σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να είναι πια ελάχιστο (δύο δάχτυλα από την κατσαρόλα).

Δεν προσθέτουμε άλλο νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου μισή ώρα.

Ανακατεύουμε το φαγητό και βγάζουμε στην επιφάνεια της κατσαρόλας το κρέας, αφήνοντας από κάτω τα χορταρικά.

Αφήνουμε να βράσει άλλη μισή ώρα περίπου ή και περισσότερο, μέχρι το φαγητό να μείνει με το λαδάκι του.

Επίσης...

Κιμαδόπιτα Στεφάνι

Εντυπωσιακή και πανέμορφη, στολίζει κάθε τραπέζι και το κερδίζει με τη γεύση της.

Η πιο Γρήγορη Ζαμπονοτυρόπιτα

Ονειρεμένη όταν βγαίνει καυτή από τον φούρνο και τόσο εύκολη και γρήγορη, που την ετοιμάζεις την τελευταία στιγμή για το πρωινό, το σνακ ή ένα γεύμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα με Κιμά και Κρούστα Γιαουρτιού

Αν φτιάξετε μακαρόνια με κιμά, βάλτε λίγο κιμά παραπάνω, για να φτιάξετε μετά αυτή την υπέροχη τάρτα.

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.