ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μοσχαράκι Φρικασέ

Η συνταγή για το πιο νόστιμο μοσχαράκι φρικασέ.

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ

Υλικά

4 μερίδες μοσχαρίσιο κρέας ποντίκι

1/2 νεροπότηρο ελαιόλαδο

1 μαρούλι

αντίδια (περίπου 1/2 κιλό)

σπανάκι (περίπου 1/2 κιλό)

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια

μάραθο ή άνηθο (ένα μεγάλο μάτσο)

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρέας και το αφήνουμε να πάρει χρώμα, γυρνώντας το από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε νερό (ένα ποτήρι περίπου) και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά, περίπου μία ώρα.

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μαρούλια, τα αντίδια, τα σπανάκια, τα κρεμμύδια και το μάραθο, τα κόβουμε ψιλά και τα ανακατεύουμε σε μία λεκάνη.

Μετά τη μία ώρα δοκιμάζουμε πόσο έχει μαλακώσει το κρέας. Εάν είναι καλό, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε άλλα 15 λεπτά.

Αλλιώς αφήνουμε πρώτα να βράσει κι άλλο, μέχρι να μαλακώσει, ελέγχοντας το νερό και προσθέτοντας λίγο, εάν δούμε ότι έχει σωθεί.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Το νερό σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να είναι πια ελάχιστο (δύο δάχτυλα από την κατσαρόλα).

Δεν προσθέτουμε άλλο νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου μισή ώρα.

Ανακατεύουμε το φαγητό και βγάζουμε στην επιφάνεια της κατσαρόλας το κρέας, αφήνοντας από κάτω τα χορταρικά.

Αφήνουμε να βράσει άλλη μισή ώρα περίπου ή και περισσότερο, μέχρι το φαγητό να μείνει με το λαδάκι του.

Επίσης...

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.