ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μοσχαράκι Φρικασέ

Η συνταγή για το πιο νόστιμο μοσχαράκι φρικασέ.

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ

Υλικά

4 μερίδες μοσχαρίσιο κρέας ποντίκι

1/2 νεροπότηρο ελαιόλαδο

1 μαρούλι

αντίδια (περίπου 1/2 κιλό)

σπανάκι (περίπου 1/2 κιλό)

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια

μάραθο ή άνηθο (ένα μεγάλο μάτσο)

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρέας και το αφήνουμε να πάρει χρώμα, γυρνώντας το από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε νερό (ένα ποτήρι περίπου) και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά, περίπου μία ώρα.

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μαρούλια, τα αντίδια, τα σπανάκια, τα κρεμμύδια και το μάραθο, τα κόβουμε ψιλά και τα ανακατεύουμε σε μία λεκάνη.

Μετά τη μία ώρα δοκιμάζουμε πόσο έχει μαλακώσει το κρέας. Εάν είναι καλό, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε άλλα 15 λεπτά.

Αλλιώς αφήνουμε πρώτα να βράσει κι άλλο, μέχρι να μαλακώσει, ελέγχοντας το νερό και προσθέτοντας λίγο, εάν δούμε ότι έχει σωθεί.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Το νερό σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να είναι πια ελάχιστο (δύο δάχτυλα από την κατσαρόλα).

Δεν προσθέτουμε άλλο νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου μισή ώρα.

Ανακατεύουμε το φαγητό και βγάζουμε στην επιφάνεια της κατσαρόλας το κρέας, αφήνοντας από κάτω τα χορταρικά.

Αφήνουμε να βράσει άλλη μισή ώρα περίπου ή και περισσότερο, μέχρι το φαγητό να μείνει με το λαδάκι του.

Επίσης...

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Γιουβέτσι με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα.

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.