ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μοσχαράκι με Ξερά Δαμάσκηνα και Μαυροδάφνη

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο μοσχαράκι με ξερά δαμάσκηνα και μαυροδάφνη.

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ

Υλικά

1 1/2 κιλό μοσχάρι κιλότο ή σπάλα

500-600 ml κρασί μαυροδάφνη

2 ξυλάκια κανέλα

20 ξερά δαμάσκηνα

φλούδα από ένα πορτοκάλι

1 καρότο

1 κρεμμύδι ξερό

1 πράσο

λίγο σέλερι

1 σκελίδα σκόρδο

λίγο μοσχοκάρυδο

λίγο μαϊντανό για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί στο κρασί μαζί με τα ξύλα κανέλας, τις φλούδες πορτοκαλιού, τα δαμάσκηνα, το μοσχοκάρυδο και το κάρδαμο για 24 ώρες.

Κόβουμε κομμάτια τα λαχανικά μας και αφού στραγγίσουμε το κρέας και το σκουπίσουμε με λίγο χαρτί κουζίνας, το σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο προσθέτοντας τα λαχανικά με το σκόρδο.

Στραγγίζουμε την μαρινάδα και σβήνουμε το φαγητό μας με αυτή.

Προσθέτουμελίγο νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για μιάμιση ώρα περίπου.

Είκοσι λεπτά πριν το τελείωμα του βρασίματος, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα με τις φλούδες πορτοκαλιού και τα αφήνουμε να δέσουν.

Επίσης...

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.