ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πατσαβουρόπιτα με Κιμά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατσαβουρόπιτα με κιμά.

ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας

750 γρ. περίπου μοσχαρίσιο κιμά

2-3 αυγά

100 γρ. γιαούρτι

4 ξερά κρεμμύδια

ελαιόλαδο & λίγο για το τηγάνι

1 κουτάκι σόδα, αναψυκτικό

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε τον κιμά και το αλατοπίπερο και αφήνουμε μέχρι να τσιγαριστεί ο κιμάς και να απορροφήσει τα υγρά.

Απλώνουμε ένα φύλλο και βάζουμε λίγο από το μείγμα φροντίζοντας να είναι απλωμένο σε όλη την επιφάνεια.

Μαζεύουμε το φύλλο φροντίζοντας η γέμιση να είναι μέσα στις δίπλες που θα σχηματιστούν.

Βάζουμε το φύλλο στον πάτο μιας φόρμας κέικ και επαναλαμβάνουμε το ίδιο για τα υπόλοιπα φύλλα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το λάδι, το γιαούρτι και τη σόδα και τα ρίχνουμε στην φόρμα.

Κουνάμε τη φόρμα για να πάει παντού το υγρό μείγμα.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50-60 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Επίσης...

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.