ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μοσχάρι με Κους Κους

Η συνταγή για το πιο νόστιμο μοσχάρι με κους κους.

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας

2 μεγάλα κρεμμύδια

3 μέτρια καρότα (σε ροδέλες)

1 φλ. τσ. μανιτάρια μικρά ολόκληρα

2 κολοκυθάκια σε μπαστούνια

4 ντομάτες σε κύβους ή κονκασέ

1 ποτήρι λευκό κρασί

αλάτι

πιπέρι

κύμινο

πάπρικα

1 κύβο ζωμό λαχανικών (για το κους κους)

2 φλιτζ. κους κους

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι το κρεμμύδι.

Μόλις γυαλίσει, ρίχνουμε το κρέας, μόλις ροδίσει το σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τα μπαχαρικά, εκτός από το αλάτι ( θα μπει στο τέλος).

Προσθέτουμε και τις ντομάτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο, μέχρι να μαλακώσει το κρέας (1 ώρα τουλάχιστον, εφόσον η φωτιά είναι χαμηλή).

Προσθέτουμε τα λαχανικά εκτός από τα κολοκυθάκια.

Όταν μαλακώσουν, 3-4 λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και το αλάτι.

Τα λαχανικά πρέπει να είναι μαγειρεμένα καλά, αλλά όχι να λιώνουν.

Βάζουμε 2 φλιτζάνια νερό και το ζωμό σε κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε.

Βάζουμε το κους κους σε ταψάκι και ρίχνουμε ελάχιστο λάδι και το τρίβουμε με τα χέρια.

Αυτό σημαίνει πως βάζουμε περίπου 8 σταγόνες λάδι, τόσο ώστε να λαδωθούν όλοι οι κόκκοι κους κους και τρίβουμε όλους τους κόκκους με αυτό.

Ρίχνουμε το πολύ καλά ζεσταμένο νερό και σκεπάζουμε με πετσέτα για 5 λεπτά.

Μετά το ξεσκεπάζουμε και το αναδεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να διογκωθεί.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.