ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μοσχάρι με Κους Κους

Η συνταγή για το πιο νόστιμο μοσχάρι με κους κους.

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας

2 μεγάλα κρεμμύδια

3 μέτρια καρότα (σε ροδέλες)

1 φλ. τσ. μανιτάρια μικρά ολόκληρα

2 κολοκυθάκια σε μπαστούνια

4 ντομάτες σε κύβους ή κονκασέ

1 ποτήρι λευκό κρασί

αλάτι

πιπέρι

κύμινο

πάπρικα

1 κύβο ζωμό λαχανικών (για το κους κους)

2 φλιτζ. κους κους

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι το κρεμμύδι.

Μόλις γυαλίσει, ρίχνουμε το κρέας, μόλις ροδίσει το σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τα μπαχαρικά, εκτός από το αλάτι ( θα μπει στο τέλος).

Προσθέτουμε και τις ντομάτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο, μέχρι να μαλακώσει το κρέας (1 ώρα τουλάχιστον, εφόσον η φωτιά είναι χαμηλή).

Προσθέτουμε τα λαχανικά εκτός από τα κολοκυθάκια.

Όταν μαλακώσουν, 3-4 λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και το αλάτι.

Τα λαχανικά πρέπει να είναι μαγειρεμένα καλά, αλλά όχι να λιώνουν.

Βάζουμε 2 φλιτζάνια νερό και το ζωμό σε κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε.

Βάζουμε το κους κους σε ταψάκι και ρίχνουμε ελάχιστο λάδι και το τρίβουμε με τα χέρια.

Αυτό σημαίνει πως βάζουμε περίπου 8 σταγόνες λάδι, τόσο ώστε να λαδωθούν όλοι οι κόκκοι κους κους και τρίβουμε όλους τους κόκκους με αυτό.

Ρίχνουμε το πολύ καλά ζεσταμένο νερό και σκεπάζουμε με πετσέτα για 5 λεπτά.

Μετά το ξεσκεπάζουμε και το αναδεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να διογκωθεί.

Επίσης...

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.