ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μοσχάρι με Κους Κους

Η συνταγή για το πιο νόστιμο μοσχάρι με κους κους.

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας

2 μεγάλα κρεμμύδια

3 μέτρια καρότα (σε ροδέλες)

1 φλ. τσ. μανιτάρια μικρά ολόκληρα

2 κολοκυθάκια σε μπαστούνια

4 ντομάτες σε κύβους ή κονκασέ

1 ποτήρι λευκό κρασί

αλάτι

πιπέρι

κύμινο

πάπρικα

1 κύβο ζωμό λαχανικών (για το κους κους)

2 φλιτζ. κους κους

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι το κρεμμύδι.

Μόλις γυαλίσει, ρίχνουμε το κρέας, μόλις ροδίσει το σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τα μπαχαρικά, εκτός από το αλάτι ( θα μπει στο τέλος).

Προσθέτουμε και τις ντομάτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο, μέχρι να μαλακώσει το κρέας (1 ώρα τουλάχιστον, εφόσον η φωτιά είναι χαμηλή).

Προσθέτουμε τα λαχανικά εκτός από τα κολοκυθάκια.

Όταν μαλακώσουν, 3-4 λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και το αλάτι.

Τα λαχανικά πρέπει να είναι μαγειρεμένα καλά, αλλά όχι να λιώνουν.

Βάζουμε 2 φλιτζάνια νερό και το ζωμό σε κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε.

Βάζουμε το κους κους σε ταψάκι και ρίχνουμε ελάχιστο λάδι και το τρίβουμε με τα χέρια.

Αυτό σημαίνει πως βάζουμε περίπου 8 σταγόνες λάδι, τόσο ώστε να λαδωθούν όλοι οι κόκκοι κους κους και τρίβουμε όλους τους κόκκους με αυτό.

Ρίχνουμε το πολύ καλά ζεσταμένο νερό και σκεπάζουμε με πετσέτα για 5 λεπτά.

Μετά το ξεσκεπάζουμε και το αναδεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να διογκωθεί.

Επίσης...

Τηγανιά για Φίλους

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη τηγανιά με χοιρινό.

Λουκάνικο με Μουστάρδα στη Λαδόκολλα

Πώς θα φτιάξετε λουκάνικο με μουστάρδα στη λαδόκολλα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μανιτάρια Γεμιστά με Κιμά και Κρέμα

Πώς θα φτιάξετε μανιτάρια γεμιστά με κρέμα και κιμά.

Απάκι Τηγανιά

Η συνταγή για τη νοστιμότερη τηγανιά με απάκι.

Ρολάκια Πιπεριάς με Λουκάνικο

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα ρολάκια πιπεριάς με λουκάνικο.

Φακές με Χοιρινό

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες φακές με χοιρινό.

Μπριζολοσαλάτα

Η συνταγή για μία πλούσια σαλάτα με μοσχαρίσια μπριζόλα.

Κεφτεδάκια με Ρεβίθια Κοκκινιστά

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με ρεβίθια κοκκινιστά.

Πράσα με Μπιφτέκια Αυγολέμονο, Φουρνιστά

Πώς θα φτιάξετε πράσα με μπιφτέκια αυγολέμονο, φουρνιστά.

Πράσα με Κιμά και Ρεβίθια

Πώς θα φτιάξετε πράσα με κιμά και ρεβίθια.

Κριθαράκι με Μπρόκολο και Λουκάνικο

Η συνταγή για θαυμάσιο κριθαράκι με μπρόκολο και λουκάνικο.

Το πιο Αρωματικό Οσομπούκο, με Ταλιατέλες

Το οσομπούκο, ή αλλιώς το μοσχαρίσιο κότσι με το κόκαλο στη μέση, είναι τρυφερό σαν βελούδο, με ζελέ που δένει υπέροχα τη σάλτσα και, για τους μερακλήδες, με μεδούλι από το κόκαλο.