ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κεφτεδάκια με Φέτα σε Σάλτσα Ντομάτας με Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας με μελιτζάνες.

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια:

600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

ψίχα από 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο

γάλα φρέσκο για το μούλιασμα του ψωμιού

1 μέτριο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

2 κ.σ ελαιόλαδο

4 κ.σ. κόκκινο κρασί

1 αυγό

3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο

1/4 κ.γ. κύμινο

αλάτι

πιπέρι

100 γρ. φέτα

αλεύρι για το τηγάνισμα

ελαιόλαδο

Για τις μελιτζάνες:

3 μελιτζάνες φλάσκες

αλάτι

ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ζάχαρη

1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί

1 κονκασέ

1/4 κ.γ. κύμινο

1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε, τις λαδώνουμε ελαφρά και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.

Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Μουλιάζουμε το μπαγιάτικο ψωμί στο γάλα.

Σε ένα μπολάκι σπάμε με τα χέρια μας τη φέτα, προσθέτουμε λίγη ρίγανη και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε κρεμμύδι και σκόρδο, και τα βάζουμε με τις 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τα σοτάρουμε για λίγο.

Στίβουμε ελαφρά το ψωμί το βάζουμε σε ένα μπολ με το κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε σοτάρει, τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια (εκτός της φέτας) και ζυμώνουμε πολύ καλά.

Πλάθουμε 10 μεγάλα κεφτεδάκια και ανοίγοντας μια λακκουβίτσα βάζουμε στο κέντρο τους την τριμμένη φέτα που έχουμε στην άκρη και τα κλείνουμε καλά.

Αλευρώνουμε ελαφρά.

Ρίχνουμε στο τηγάνι που είχαμε από πριν λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κεφτεδάκια μας από όλες τις πλευρές να πάρουν λίγο χρώμα και μετά τα προσθέτουμε στο ταψάκι πάνω από τις μισοψημένες μελιτζάνες.

Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε και τη σάλτσα.

Ρίχνουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη ζάχαρη και το κύμινο και σοτάρουμε για λίγο, στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε.

Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε τη ντομάτα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε να πάρει μία βράση η σάλτσα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το δυόσμο. Αδειάζουμε στο ταψί πάνω από τα κεφτεδάκια και τις μελιτζάνες.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Επίσης...

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.