ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κεφτεδάκια με Φέτα σε Σάλτσα Ντομάτας με Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας με μελιτζάνες.

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια:

600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

ψίχα από 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο

γάλα φρέσκο για το μούλιασμα του ψωμιού

1 μέτριο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

2 κ.σ ελαιόλαδο

4 κ.σ. κόκκινο κρασί

1 αυγό

3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο

1/4 κ.γ. κύμινο

αλάτι

πιπέρι

100 γρ. φέτα

αλεύρι για το τηγάνισμα

ελαιόλαδο

Για τις μελιτζάνες:

3 μελιτζάνες φλάσκες

αλάτι

ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ζάχαρη

1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί

1 κονκασέ

1/4 κ.γ. κύμινο

1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε, τις λαδώνουμε ελαφρά και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.

Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Μουλιάζουμε το μπαγιάτικο ψωμί στο γάλα.

Σε ένα μπολάκι σπάμε με τα χέρια μας τη φέτα, προσθέτουμε λίγη ρίγανη και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε κρεμμύδι και σκόρδο, και τα βάζουμε με τις 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τα σοτάρουμε για λίγο.

Στίβουμε ελαφρά το ψωμί το βάζουμε σε ένα μπολ με το κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε σοτάρει, τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια (εκτός της φέτας) και ζυμώνουμε πολύ καλά.

Πλάθουμε 10 μεγάλα κεφτεδάκια και ανοίγοντας μια λακκουβίτσα βάζουμε στο κέντρο τους την τριμμένη φέτα που έχουμε στην άκρη και τα κλείνουμε καλά.

Αλευρώνουμε ελαφρά.

Ρίχνουμε στο τηγάνι που είχαμε από πριν λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κεφτεδάκια μας από όλες τις πλευρές να πάρουν λίγο χρώμα και μετά τα προσθέτουμε στο ταψάκι πάνω από τις μισοψημένες μελιτζάνες.

Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε και τη σάλτσα.

Ρίχνουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη ζάχαρη και το κύμινο και σοτάρουμε για λίγο, στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε.

Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε τη ντομάτα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε να πάρει μία βράση η σάλτσα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το δυόσμο. Αδειάζουμε στο ταψί πάνω από τα κεφτεδάκια και τις μελιτζάνες.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Επίσης...

Τάρτα με Κιμά και Κρούστα Γιαουρτιού

Αν φτιάξετε μακαρόνια με κιμά, βάλτε λίγο κιμά παραπάνω, για να φτιάξετε μετά αυτή την υπέροχη τάρτα.

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.

Ένα Αλλιώτικο Παστίτσιο

Η συνταγή για ένα εναλλακτικό παστίτσιο.

Τραγανές Αβγοκροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις αβγοκροκέτες με κιμά.