ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κεφτεδάκια με Φέτα σε Σάλτσα Ντομάτας με Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας με μελιτζάνες.

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια:

600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

ψίχα από 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο

γάλα φρέσκο για το μούλιασμα του ψωμιού

1 μέτριο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

2 κ.σ ελαιόλαδο

4 κ.σ. κόκκινο κρασί

1 αυγό

3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο

1/4 κ.γ. κύμινο

αλάτι

πιπέρι

100 γρ. φέτα

αλεύρι για το τηγάνισμα

ελαιόλαδο

Για τις μελιτζάνες:

3 μελιτζάνες φλάσκες

αλάτι

ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ζάχαρη

1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί

1 κονκασέ

1/4 κ.γ. κύμινο

1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε, τις λαδώνουμε ελαφρά και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.

Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Μουλιάζουμε το μπαγιάτικο ψωμί στο γάλα.

Σε ένα μπολάκι σπάμε με τα χέρια μας τη φέτα, προσθέτουμε λίγη ρίγανη και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε κρεμμύδι και σκόρδο, και τα βάζουμε με τις 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τα σοτάρουμε για λίγο.

Στίβουμε ελαφρά το ψωμί το βάζουμε σε ένα μπολ με το κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε σοτάρει, τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια (εκτός της φέτας) και ζυμώνουμε πολύ καλά.

Πλάθουμε 10 μεγάλα κεφτεδάκια και ανοίγοντας μια λακκουβίτσα βάζουμε στο κέντρο τους την τριμμένη φέτα που έχουμε στην άκρη και τα κλείνουμε καλά.

Αλευρώνουμε ελαφρά.

Ρίχνουμε στο τηγάνι που είχαμε από πριν λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κεφτεδάκια μας από όλες τις πλευρές να πάρουν λίγο χρώμα και μετά τα προσθέτουμε στο ταψάκι πάνω από τις μισοψημένες μελιτζάνες.

Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε και τη σάλτσα.

Ρίχνουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη ζάχαρη και το κύμινο και σοτάρουμε για λίγο, στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε.

Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε τη ντομάτα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε να πάρει μία βράση η σάλτσα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το δυόσμο. Αδειάζουμε στο ταψί πάνω από τα κεφτεδάκια και τις μελιτζάνες.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Επίσης...

Κεφτέδες με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξετε κεφτέδες με γιαούρτι.

Πικάντικο Κέικ

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο και πικάντικο κέικ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κρέας με Λάχανο

Πώς θα φτιάξετε κρέας με λάχανο.

Χοιρινό με Τσιγαρολάχανα

Η συνταγή για χοιρινό με τσιγαρολάχανα.

Πράσα με Μετσοβίτικους Κεφτέδες

Η συνταγή για πράσσα με μετσοβίτικους κεφτέδες.

Αλμυρό Κέικ με Αλλαντικά

Η συνταγή για αλμυρό κέικ με αλλαντικά.

Κέικ με Ζαμπόν και Τυρί

Πώς θα φτιάξετε κέικ με ζαμπόν και τυρί.

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Κιμαδόπιτα με Σπανάκι

Πώς θα φτιάξετε κιμαδόπιτα με σπανάκι.

Αφράτη Τυρόπιτα με Λουκάνικο

Η συνταγή για μία νόστιμη και αφράτη τυρόπιτα με λουκάνικο.

Σπαράγγια με Μπέικον

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια ψητά σπαράγγια, τυλιγμένα με μπέικον.

Χοιρινές Μπουκιές στη Λαδόκολλα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπουκιές στη λαδόκολλα.