ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κεφτεδάκια με Φέτα σε Σάλτσα Ντομάτας με Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας με μελιτζάνες.

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια:

600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

ψίχα από 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο

γάλα φρέσκο για το μούλιασμα του ψωμιού

1 μέτριο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

2 κ.σ ελαιόλαδο

4 κ.σ. κόκκινο κρασί

1 αυγό

3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο

1/4 κ.γ. κύμινο

αλάτι

πιπέρι

100 γρ. φέτα

αλεύρι για το τηγάνισμα

ελαιόλαδο

Για τις μελιτζάνες:

3 μελιτζάνες φλάσκες

αλάτι

ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ζάχαρη

1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί

1 κονκασέ

1/4 κ.γ. κύμινο

1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε, τις λαδώνουμε ελαφρά και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.

Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Μουλιάζουμε το μπαγιάτικο ψωμί στο γάλα.

Σε ένα μπολάκι σπάμε με τα χέρια μας τη φέτα, προσθέτουμε λίγη ρίγανη και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε κρεμμύδι και σκόρδο, και τα βάζουμε με τις 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τα σοτάρουμε για λίγο.

Στίβουμε ελαφρά το ψωμί το βάζουμε σε ένα μπολ με το κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε σοτάρει, τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια (εκτός της φέτας) και ζυμώνουμε πολύ καλά.

Πλάθουμε 10 μεγάλα κεφτεδάκια και ανοίγοντας μια λακκουβίτσα βάζουμε στο κέντρο τους την τριμμένη φέτα που έχουμε στην άκρη και τα κλείνουμε καλά.

Αλευρώνουμε ελαφρά.

Ρίχνουμε στο τηγάνι που είχαμε από πριν λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κεφτεδάκια μας από όλες τις πλευρές να πάρουν λίγο χρώμα και μετά τα προσθέτουμε στο ταψάκι πάνω από τις μισοψημένες μελιτζάνες.

Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε και τη σάλτσα.

Ρίχνουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη ζάχαρη και το κύμινο και σοτάρουμε για λίγο, στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε.

Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε τη ντομάτα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε να πάρει μία βράση η σάλτσα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το δυόσμο. Αδειάζουμε στο ταψί πάνω από τα κεφτεδάκια και τις μελιτζάνες.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Επίσης...

Πίτσα Πεπερόνι

Η απόλυτη συνταγή για μία εκρηκτική πίτσα με πεπερόνι.

Σούπα με Κιμά, Πιπεριές και Καλαμπόκι

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη σούπα με κιμά, πιπεριές και καλαμπόκι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σούπα με Κριθαράκι και Λουκάνικο

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη σούπα με κριθαράκι και λουκάνικο.

Σούπα με Λουκάνικο

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σούπα με λουκάνικο.

Σούπα με Μικρά Κεφτεδάκια και Λαχανικά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σούπα με μικρά κεφτεδάκια και λαχανικά.

Κρεατόσουπα με Τραχανά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη κρεατόσουπα με τραχανά.

Πατάτες Γιαχνί με Λουκάνικα

Η συνταγή για πατάτες γιαχνί με λουκάνικα.

Φασολάκια με Χωριάτικο Λουκάνικο

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα φασολάκια με χωριάτικο λουκάνικο.

Μικρασιάτικο Κεσκέκι με Αρνάκι

Η συνταγή για μικρασιάτικο κεσκέσι με αρνάκι.

Πολίτικο Μπουρέκι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο πολίτικο μπουρέκι.

Μοσχαράκι Τας Κεμπάπ

Πώς θα φτιάξετε μοσχαράκι τας κεμπάπ.

Σάντουιτς Bifana

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο σάντουιτς της πορτογαλικής κουζίνας.