ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παραδοσιακό Μοσχαράκι Κοκκινιστό

Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για παραδοσιακό κοκκινιστό μοσχαράκι.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

Υλικά

1200 γρ. μοσχάρι ποντίκι, σε μερίδες

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κονκασέ ή 4 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 φλ. τσ. κόκκινο κρασί

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μικρό ξύλο κανέλας

8 μπαχάρια

1 κ.γ. μπούκοβο

1 κ.σ. πάπρικα

2 κ.γ. πιπέρι

αλάτι

2 κ.γ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμετο σκόρδο και το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε και από τις δύο πλευρές, να ροδίσει.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Τρίβουμε στον πάτο της κατσαρόλας τον πελτέ και ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το κονκασέ ή τις ντομάτες, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί και να μείνει με τη σάλτσα του.

Σερβίρουμε με πατάτες. κριθαράκι, ρύζι ή πουρέ.

Επίσης...

Τηγανιά για Φίλους

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη τηγανιά με χοιρινό.

Λουκάνικο με Μουστάρδα στη Λαδόκολλα

Πώς θα φτιάξετε λουκάνικο με μουστάρδα στη λαδόκολλα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μανιτάρια Γεμιστά με Κιμά και Κρέμα

Πώς θα φτιάξετε μανιτάρια γεμιστά με κρέμα και κιμά.

Απάκι Τηγανιά

Η συνταγή για τη νοστιμότερη τηγανιά με απάκι.

Ρολάκια Πιπεριάς με Λουκάνικο

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα ρολάκια πιπεριάς με λουκάνικο.

Φακές με Χοιρινό

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες φακές με χοιρινό.

Μπριζολοσαλάτα

Η συνταγή για μία πλούσια σαλάτα με μοσχαρίσια μπριζόλα.

Κεφτεδάκια με Ρεβίθια Κοκκινιστά

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με ρεβίθια κοκκινιστά.

Πράσα με Μπιφτέκια Αυγολέμονο, Φουρνιστά

Πώς θα φτιάξετε πράσα με μπιφτέκια αυγολέμονο, φουρνιστά.

Πράσα με Κιμά και Ρεβίθια

Πώς θα φτιάξετε πράσα με κιμά και ρεβίθια.

Κριθαράκι με Μπρόκολο και Λουκάνικο

Η συνταγή για θαυμάσιο κριθαράκι με μπρόκολο και λουκάνικο.

Το πιο Αρωματικό Οσομπούκο, με Ταλιατέλες

Το οσομπούκο, ή αλλιώς το μοσχαρίσιο κότσι με το κόκαλο στη μέση, είναι τρυφερό σαν βελούδο, με ζελέ που δένει υπέροχα τη σάλτσα και, για τους μερακλήδες, με μεδούλι από το κόκαλο.