ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πατάτες στο Φούρνο με Μανιτάρια και Λαχανικά

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες πατάτες στο φούρνο με μανιτάρια και λαχανικά.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά

7 μέτριες πατάτες

2 πιπεριές πράσινες

2 πιπεριές κόκκινες

3-4 καρότα

2 κρεμμύδια μεγάλα

500 γρ. μανιτάρια

300 ml ελαιόλαδο

2 κ.σ. δενδρολίβανο

4 κ.γ. μουστάρδα απλή

2 σκελίδες σκόρδο

1 κ.γ. μέλι

3 κ.γ. μπαλσάμικο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες.

Τρίβουμε καλά τη φλούδα.

Τις κόβουμε στα δύο. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τις πιπεριές και τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Τα βάζουμε σε ένα ταψί αρκετά μεγάλο ώστε να είναι όλα απλωμένα.

Τα περιχύνουμε με 100 ml ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Όσο περιμένουμε, βάζουμε σε ένα ποτήρι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση, το δενδρολίβανο, την απλή μουστάρδα, το μπαλσάμικο και το μέλι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Όταν περάσουν τα 40 λεπτά, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και με μία σπάτουλα ή πιρούνι πιέζουμε τις πατάτες να σπάσουν , χωρίς όμως να τις λιώσουμε.

Περιχύνουμε όλο το περιεχόμενο του ταψιού με το μείγμα που ετοιμάσαμε και βάζουμε ξανά το ταψί στο φούρνο.

Ψήνουμε για 40 λεπτά ακόμη ή μέχρι να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.