ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πατάτες στο Φούρνο με Αυγά και Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες πατάτες στο φούρνο με αυγά και λαχανικά.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά

4 πατάτες

2 κρεμμύδια ξερά

2 πιπεριές

4 αυγά

1 χούφτα τριμμένο τυρί ότι έχουμε

αλάτι

πιπέρι

πάπρικα

ρίγανη

ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

1 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.σ. γιαούρτι

πάπρικα

σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.

Τις σουρώνουμε και στη συνέχεια τις αδειάζουμε σε ένα ταψί λαδωμένο.

Κόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα ρίχνουμε στο ταψί με τις πατάτες.

Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε με τα χέρια να πάνε παντού.

Ρίχνουμε μέσα τα αυγά (ολόκληρα) σε 4 διαφορετικές μεριές χωρίς να τα χτυπήσουμε.

Περιχύνουμε με λίγο λάδι ακόμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ένα δεκάλεπτο.

Χτυπάμε μαζί όλα τα υλικά για τη σάλτσα.

Όταν γίνει το φαγητό το σερβίρουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Επίσης...

Ομελέτα Ρολό στο Φούρνο

Η συνταγή για ομελέτα ρολό στο φούρνο.

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα Αυγά-Μάτια του Pierre Troisgros

Μία συνταγή για νόστιμα αυγά από τον θρυλικό Γάλλο σεφ και restaurateur.

Η πιο Ιδιαίτερη και Εύκολη Ομελέτα

Πώς θα φτιάξεις την πιο ιδιαίτερη και εύκολη ομελέτα.

Τα Αυγά του Jose Andres

Μία ιδιαίτερη συνταγή για αυγά από τον περίφημο Ισπανό σεφ.

Αυγά Μαγειρεμένα σε Λιωμένη Φέτα

Η συνταγή για αυγά μαγειρεμένα σε λιωμένη φέτα.

Τηγανιά με Σπανάκι

Η συνταγή για τηγανιά με σπανάκι.

Αυγά Τιναχτά

Πώς θα φτιάξετε αυγά τιναχτά.

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.

Κρεμμυδάκια με Αυγά στο Τηγάνι

Πώς θα φτιάξετε κρεμμυδάκια με αυγά στο τηγάνι.

Σουφλέ με Κοτόπουλο και Μανιτάρια

Αν σας έχει περισσέψει ψητό ή βραστό κοτόπουλο, αυτό το σουφλέ είναι η πιο νόστιμη πρόταση για να τα χρησιμοποιήσετε.

Ψωμί, Αυγά και Τυρί στο Ίδιο Τηγάνι

Ένα φαγητό σκέτη ηδονή, με γεύση που θυμίζει και αυγό τηγανητό και τοστ και σαγανάκι, αλλά και τυρόπιτα. Αρκεί να το φτιάξεις μία φορά για να το υιοθετήσεις για πάντα.