ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μοναδικές Ψητές Πατάτες

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες ψητές πατάτες.

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΨΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Υλικά

500 γρ. πατάτες μικρές ή μέτριες

ελαιόλαδο

ξίδι

αλάτι

πιπέρι

1 κλαδάκι δεντρολίβανο φρέσκο

4-5 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση, αν είναι μέτριες ή τις αφήνουμε ολόκληρες αν είναι μικρές.

Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 7 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός, ενώ ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βάζουμε τις πατάτες σε λαδωμένο ταψί τέτοιου μεγέθους που να καλύπτεται ο πάτος του από τις πατάτες, χωρίς να είναι πλακωμένες.

Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Εν τω μεταξύ σε ένα πιάτο μαδάμε το δεντρολίβανο, ρίχνουμε τις σκελίδες με τη φλούδα τους και ραντίζουμε με το ξίδι και λίγο ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε καλά.

Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο (προσοχή δεν τις γυρίζουμε) και τις πατάμε με ένα πιρούνι να πλατύνουν, όχι να λιώσουν.

Απλώνουμε το μείγμα των μυρωδικών και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.