ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μοναδικές Ψητές Πατάτες

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες ψητές πατάτες.

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΨΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Υλικά

500 γρ. πατάτες μικρές ή μέτριες

ελαιόλαδο

ξίδι

αλάτι

πιπέρι

1 κλαδάκι δεντρολίβανο φρέσκο

4-5 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση, αν είναι μέτριες ή τις αφήνουμε ολόκληρες αν είναι μικρές.

Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 7 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός, ενώ ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βάζουμε τις πατάτες σε λαδωμένο ταψί τέτοιου μεγέθους που να καλύπτεται ο πάτος του από τις πατάτες, χωρίς να είναι πλακωμένες.

Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Εν τω μεταξύ σε ένα πιάτο μαδάμε το δεντρολίβανο, ρίχνουμε τις σκελίδες με τη φλούδα τους και ραντίζουμε με το ξίδι και λίγο ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε καλά.

Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο (προσοχή δεν τις γυρίζουμε) και τις πατάμε με ένα πιρούνι να πλατύνουν, όχι να λιώσουν.

Απλώνουμε το μείγμα των μυρωδικών και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα.

Επίσης...

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.

Κολοκυθόπιτα σαν Πίτσα

Η πίτα που σου έρχεται πρώτη στο μυαλό, αφού ωραία κολοκυθάκια βρίσκεις όλο τον χρόνο και η ήπια γεύση τους ταιριάζει σε όλους.

Πολύχρωμη Πιπερόπιτα

Περισσότερο από κάθε άλλη πίτα συνδυάζει το γλυκό με το πικάντικο, σε έναν ήπιο συνδυασμό, που ταιριάζει σε όλα τα γούστα.

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.