ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ψαρόσουπα Αλλιώς

Η συνταγή για μία νόστιμη και εναλλακτική ψαρόσουπα.

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΑΛΛΙΩΣ

Υλικά

1 μεγάλη τσιπούρα η οποίο άλλο ψάρι προτιμάτε

1 κρεμμύδι μέτριο

6 μέτριες πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους

2 μεγάλα καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες

1 ματσάκι σέλινο

λίγο σέλερι, ψιλοκομμένο

1 κρασοπότηρο λάδι

θαλασσινό αλάτι, πιπέρι

λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το ψάρι και το βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσει σε μέτρια φωτιά για είκοσι λεπτά περίπου με το νερό να το σκεπάζει μέχρι τη μέση της κατσαρόλας.

Μόλις βράσει το αφήνουμε στην κατσαρόλα και παίρνουμε το νερό του το οποίο και ρίχνουμε σε άλλη κατσαρόλα όπου έχουμε τις πατάτες.

Συμπληρώνουμε αν χρειαστεί με νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για δέκα λεπτά.

Μόλις περάσει το 10λεπτο ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

Βάζουμε το λάδι και αλάτι και βράζουμε αλλά 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Ξεκοκαλίζουμε προσεκτικά το ψαράκι. Ελέγχουμε με ένα πιρούνι ότι οι πατάτες και τα καρότα έχουν βράσει.

Ρίχνουμε το ψάρι ανακατεύοντας πολύ λίγο και αφήνουμε άλλα πέντε λεπτά σε σιγανή φωτιά. Αφήνουμε λίγο την ψαρόσουπα να δέσει.

Αν τη θέλουμε λίγο πιο πηχτή μπορούμε λίγο πριν κλείσουμε το μάτι να ανακατέψουμε λίγο ζωμό με δύο κοφτά κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ και να το ρίξουμε μέσα.

Σερβίρουμε με λεμόνι και μπόλικο πιπέρι.

Επίσης...

Γαύρος στο Φούρνο

Η απόλυτη συνταγή για γαύρο στο φούρνο.

Τα Μύδια του Ναυτικού

Η συνταγή για την πιο νόστιμη και εύκολη εκδοχή των μυδιών.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.

Γαρίδες Ψητές

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες ψητές γαρίδες.

Χταπόδι Κρασάτο με Φάβα

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο χταπόδι με φάβα.

Burger Ψαριού με Πικάντικη Μαγιονέζα

Η συνταγή για ένα φανταστικό μπέργκερ ψαριού με chili mayo.

Γιουβέτσι με Καλαμαράκια

Πώς θα φτιάξεις ένα έξοχο γιουβέτσι θαλασσινών με καλαμαράκια.

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.

Χταπόδι με Ούζο και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χταπόδι με ούζο και ελιές.

Μπακαλιαρόπιτα

Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, ωστόσο η μπακαλιαρόπιτα είναι μια πεντανόστιμη εκδοχή με ψάρι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές εκδοχές παρασκευών με μπακαλιάρο.

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Όσες συνταγές μπακαλιάρου και να εξερευνήσουμε, το σίγουρο είναι πως από το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου (αλλά όχι μόνο τότε) δεν θα λείψει η κλασική αξία του μπακαλιάρου σκορδαλιά.

Ο Μπακαλιάρος του Λευτέρη Λαζάρου

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, μοιράζεται τα μυστικά του.