ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ψαρόσουπα Αλλιώς

Η συνταγή για μία νόστιμη και εναλλακτική ψαρόσουπα.

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΑΛΛΙΩΣ

Υλικά

1 μεγάλη τσιπούρα η οποίο άλλο ψάρι προτιμάτε

1 κρεμμύδι μέτριο

6 μέτριες πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους

2 μεγάλα καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες

1 ματσάκι σέλινο

λίγο σέλερι, ψιλοκομμένο

1 κρασοπότηρο λάδι

θαλασσινό αλάτι, πιπέρι

λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το ψάρι και το βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσει σε μέτρια φωτιά για είκοσι λεπτά περίπου με το νερό να το σκεπάζει μέχρι τη μέση της κατσαρόλας.

Μόλις βράσει το αφήνουμε στην κατσαρόλα και παίρνουμε το νερό του το οποίο και ρίχνουμε σε άλλη κατσαρόλα όπου έχουμε τις πατάτες.

Συμπληρώνουμε αν χρειαστεί με νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για δέκα λεπτά.

Μόλις περάσει το 10λεπτο ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

Βάζουμε το λάδι και αλάτι και βράζουμε αλλά 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Ξεκοκαλίζουμε προσεκτικά το ψαράκι. Ελέγχουμε με ένα πιρούνι ότι οι πατάτες και τα καρότα έχουν βράσει.

Ρίχνουμε το ψάρι ανακατεύοντας πολύ λίγο και αφήνουμε άλλα πέντε λεπτά σε σιγανή φωτιά. Αφήνουμε λίγο την ψαρόσουπα να δέσει.

Αν τη θέλουμε λίγο πιο πηχτή μπορούμε λίγο πριν κλείσουμε το μάτι να ανακατέψουμε λίγο ζωμό με δύο κοφτά κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ και να το ρίξουμε μέσα.

Σερβίρουμε με λεμόνι και μπόλικο πιπέρι.

Επίσης...

Η Καραβιδομακαρονάδα

Η καραβίδα δε χρειάζεται να είναι σε μέγεθος τζάμπο για να δώσει τζάμπο νοστιμιά.

Σουφλέ με Μπακαλιάρο Παστό

Στην Πορτογαλία, που είναι το εθνικό τους ψάρι, αλλά και στη Γαλλία ο μπακαλιάρος φτιάχνει μερικά από τα νοστιμότερα σουφλέ, σε πολλούς συνδυασμούς. Δοκιμάστε το.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Γαύρος Λεμονάτος στη Στιγμή

Μια συνταγή που σε γλιτώνει από τη διπλή διαδικασία "βράζω το ψάρι, φτιάχνω το λαδολέμονο".

Σαρδέλες σε Αμπελόφυλλα

Μια απλή και νόστιμη συνταγή.

Φασολάκια με Καλαμαράκια

Κάνουν παρέα στην ίδια κατσαρόλα.

Τα Τονοπιτάκια

Για τις νηστίσιμες ημέρες, για όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα γεύμα με ψάρι ή όταν αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικά.

Γαύρος Πλακί με Ντομάτα, Μαϊντανό και Ούζο

Ο φρέσκος γαύρος είναι γεμάτος ωφέλιμα Ω3 λιπαρά και μαγειρεύεται σε ελάχιστο χρόνο.

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.

Γαύρος Σουβλάκι με Πιπεριές

Μια ασυνήθιστη, νοστιμότατη συνταγή για γαύρο, που γίνεται πολύ γρήγορα.

Ψητές Σαρδέλες με Λεμονάτη Σάλτσα Μελιού

Ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψεις τις σαρδέλες σε μια χορταστική σαλάτα.

Χταποδάκι Τουρσί

Φρέσκο ή κατεψυγμένο, ένα χταποδάκι στο βάζο με όλα τα αρωματικά του στο ψυγείο είναι ένας πειρασμός-λουκούμι.

Λευκή Γαριδομακαρονάδα με Σπανάκι

Η συνταγή για λευκή γαριδομακαρονάδα με σπανάκι.