ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πιπεριές με Θαλασσινά και Μυρωδικά

Μία νόστιμη συνταγή για πιπεριές με θαλασσινά.

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Υλικά

10 μεγάλες πιπεριές, ιδανικά Φλωρίνης

7 κουταλιές ρύζι για γεμιστά

15 καλαμαράκια μικρά

1/3 κούπας λάδι

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 ντομάτες ώριμες η μισό κουτί κονκασέ

1/2 ποτηράκι κρασί λευκό

2 σκελίδες σκόρδο

άνηθο

μαϊντανό

αλάτι

πιπέρι

1 κύβο

3/4 κούπας λάδι

1/2 κούπα τριμμένη ντομάτα

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τα καπάκια τους.

Αφαιρούμε την ψίχα με τα σπόρια και τις βάζουμε σε ένα ταψί σε σειρές.

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια τα πλένουμε τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε με το ψαλίδι της κουζίνας.

Τα βάζουμε σε ένα μπόλ.

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με το λάδι κρεμμύδια, σκόρδο, καλαμαράκια.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα σε καρεδάκια, το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό.

Προσθέτουμε το ρύζι πλυμένο και τον κύβο.

Βράζουμε για λίγο μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν τελείως τα υγρά.

Ελέγχουμε το αλάτι και προσθέτουμε, αν χρειαστεί.

Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα και τοποθετούμε τα καπάκια τους.

Αν μας περισσέψει γέμιση την βάζουμε στο ταψί και την καλύπτουμε με φέτες ντομάτας για να μη ξεραθεί στο ψήσιμο.

Προσθέτουμε 3/4 κούπας λάδι, τριμμένη ντομάτα, φρεσκοκομμένο πιπέρι και ψήνουμε για μια ώρα στους 200 βαθμούς.

Αφήνουμε να χλιαρέψει και σερβίρουμε.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.