ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ψάρι σε Ρολά με Λαχανικά

Μία νόστιμη συνταγή για ψάρι σε ρολά με λαχανικά.

ΨΑΡΙ ΣΕ ΡΟΛΑ

Υλικά

8 φιλέτα ψαριού, ιδανικά γλώσσα

3 ντομάτες ώριμες κομμένες σε κομμάτια

1 1/2 κούπας λάδι

1/2 ποτηράκι κρασί άσπρο

1 κύβο κοτόπουλου

3 κρεμμύδια σε φέτες

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι μαϊντανό

2 πιπεριές Φλωρίνης

λίγη ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μισή κούπα λάδι σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές σε κομματάκια, και προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και λίγο πιπέρι.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον κύβο και τη ρίγανη.

Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει 10 λεπτά περίπου, και να μείνει σχεδόν με το λάδι της.

Πλένουμε τα φιλέτα και αφού τα στραγγίσουμε καλά και τα αλατίσουμε, τα βάζουμε σε σειρές σε ένα πυρέξ.

Με ένα κουτάλι μοιράζουμε ίσες ποσότητες σάλτσας λαχανικών στα φιλέτα, και τα ρολάρουμε.

Τη σάλτσα που μας περίσσεψε τη ρίχνουμε μέσα στο ταψί, γύρω από τα φιλέτα.

Βάζουμε σε κάθε ρολάκι από μια φέτα ντομάτας για να μην ξεραίνεται στο ψήσιμο.

Περιχύνουμε το φαγητό με το υπόλοιπο λάδι, και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 180 περίπου.

Επίσης...

Burger Ψαριού με Πικάντικη Μαγιονέζα

Η συνταγή για ένα φανταστικό μπέργκερ ψαριού με chili mayo.

Γιουβέτσι με Καλαμαράκια

Πώς θα φτιάξεις ένα έξοχο γιουβέτσι θαλασσινών με καλαμαράκια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.

Χταπόδι με Ούζο και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χταπόδι με ούζο και ελιές.

Μπακαλιαρόπιτα

Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, ωστόσο η μπακαλιαρόπιτα είναι μια πεντανόστιμη εκδοχή με ψάρι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές εκδοχές παρασκευών με μπακαλιάρο.

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Όσες συνταγές μπακαλιάρου και να εξερευνήσουμε, το σίγουρο είναι πως από το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου (αλλά όχι μόνο τότε) δεν θα λείψει η κλασική αξία του μπακαλιάρου σκορδαλιά.

Ο Μπακαλιάρος του Λευτέρη Λαζάρου

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, μοιράζεται τα μυστικά του.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Tacos με Ψάρι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα τάκος με ψάρι.

Γλώσσες με Αγκινάρες στο Φούρνο

Η συνταγή για γλώσσες με αγκινάρες στο φούρνο.

Ψάρι Πλακί στο Φούρνο

Η συνταγή για ψάρι πλακί στο φούρνο.

Αχνιστά Μύδια με Φέτα και Ρίγανη

Η συνταγή για αχνιστά μύδια με φέτα και ρίγανη.