ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χταπόδι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για το πιο νόστιμο χταπόδι με μελιτζάνες.

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Υλικά

1 κιλό χταπόδι

3 μελιτζάνες φλάσκες

3 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γ. ζάχαρη

1 φύλλo δάφνη

3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

1 κ.σ. μέλι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

πιπέρι

αλάτι

φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε το χταπόδι σε χοντρά κομμάτια.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τη ζάχαρη και σοτάρουμε να γυαλίσουν ελαφρά.

Ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για λίγο ακόμη.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το χταπόδι, το μπαλσάμικο, το πιπέρι και τη δάφνη και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά περίπου ή όσο χρειάζεται μέχρι να μαγειρευτεί καλά το χταπόδι.

Στο μεταξύ κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρά κομμάτια.

Τις αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τις αλατίζουμε, τις ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά να ψηθούν και να πάρουν λίγο χρώμα.

Μόλις γίνει το χταπόδι ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε με προσοχή και βράζουμε για 5 με 10 λεπτά ακόμη, να μελώσει το φαγητό μας.

Στο σβήσιμο προσθέτουμε και το μέλι και αν χρειάζεται το φαγητό τότε βάζουμε και αλάτι.

Πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.

Επίσης...

Η Καραβιδομακαρονάδα

Η καραβίδα δε χρειάζεται να είναι σε μέγεθος τζάμπο για να δώσει τζάμπο νοστιμιά.

Σουφλέ με Μπακαλιάρο Παστό

Στην Πορτογαλία, που είναι το εθνικό τους ψάρι, αλλά και στη Γαλλία ο μπακαλιάρος φτιάχνει μερικά από τα νοστιμότερα σουφλέ, σε πολλούς συνδυασμούς. Δοκιμάστε το.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Γαύρος Λεμονάτος στη Στιγμή

Μια συνταγή που σε γλιτώνει από τη διπλή διαδικασία "βράζω το ψάρι, φτιάχνω το λαδολέμονο".

Σαρδέλες σε Αμπελόφυλλα

Μια απλή και νόστιμη συνταγή.

Φασολάκια με Καλαμαράκια

Κάνουν παρέα στην ίδια κατσαρόλα.

Τα Τονοπιτάκια

Για τις νηστίσιμες ημέρες, για όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα γεύμα με ψάρι ή όταν αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικά.

Γαύρος Πλακί με Ντομάτα, Μαϊντανό και Ούζο

Ο φρέσκος γαύρος είναι γεμάτος ωφέλιμα Ω3 λιπαρά και μαγειρεύεται σε ελάχιστο χρόνο.

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.

Γαύρος Σουβλάκι με Πιπεριές

Μια ασυνήθιστη, νοστιμότατη συνταγή για γαύρο, που γίνεται πολύ γρήγορα.

Ψητές Σαρδέλες με Λεμονάτη Σάλτσα Μελιού

Ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψεις τις σαρδέλες σε μια χορταστική σαλάτα.

Χταποδάκι Τουρσί

Φρέσκο ή κατεψυγμένο, ένα χταποδάκι στο βάζο με όλα τα αρωματικά του στο ψυγείο είναι ένας πειρασμός-λουκούμι.

Λευκή Γαριδομακαρονάδα με Σπανάκι

Η συνταγή για λευκή γαριδομακαρονάδα με σπανάκι.