ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χταπόδι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για το πιο νόστιμο χταπόδι με μελιτζάνες.

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Υλικά

1 κιλό χταπόδι

3 μελιτζάνες φλάσκες

3 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γ. ζάχαρη

1 φύλλo δάφνη

3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

1 κ.σ. μέλι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

πιπέρι

αλάτι

φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε το χταπόδι σε χοντρά κομμάτια.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τη ζάχαρη και σοτάρουμε να γυαλίσουν ελαφρά.

Ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για λίγο ακόμη.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το χταπόδι, το μπαλσάμικο, το πιπέρι και τη δάφνη και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά περίπου ή όσο χρειάζεται μέχρι να μαγειρευτεί καλά το χταπόδι.

Στο μεταξύ κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρά κομμάτια.

Τις αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τις αλατίζουμε, τις ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά να ψηθούν και να πάρουν λίγο χρώμα.

Μόλις γίνει το χταπόδι ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε με προσοχή και βράζουμε για 5 με 10 λεπτά ακόμη, να μελώσει το φαγητό μας.

Στο σβήσιμο προσθέτουμε και το μέλι και αν χρειάζεται το φαγητό τότε βάζουμε και αλάτι.

Πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.

Επίσης...

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.

Χταπόδι με Ούζο και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χταπόδι με ούζο και ελιές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαρόπιτα

Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, ωστόσο η μπακαλιαρόπιτα είναι μια πεντανόστιμη εκδοχή με ψάρι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές εκδοχές παρασκευών με μπακαλιάρο.

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Όσες συνταγές μπακαλιάρου και να εξερευνήσουμε, το σίγουρο είναι πως από το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου (αλλά όχι μόνο τότε) δεν θα λείψει η κλασική αξία του μπακαλιάρου σκορδαλιά.

Ο Μπακαλιάρος του Λευτέρη Λαζάρου

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, μοιράζεται τα μυστικά του.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Tacos με Ψάρι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα τάκος με ψάρι.

Γλώσσες με Αγκινάρες στο Φούρνο

Η συνταγή για γλώσσες με αγκινάρες στο φούρνο.

Ψάρι Πλακί στο Φούρνο

Η συνταγή για ψάρι πλακί στο φούρνο.

Αχνιστά Μύδια με Φέτα και Ρίγανη

Η συνταγή για αχνιστά μύδια με φέτα και ρίγανη.

Pasta με Κυδώνια, Σκόρδο και Πάπρικα

Πώς θα φτιάξετε ζυμαρικά με κυδώνια, σκόρδο και πάπρικα.

Pad Thai

Η συνταγή για το πιο νόστιμο Pad Thai.