ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σκεπαστή Τάρτα με Μπρόκολο, Ρύζι και Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη σκεπαστή τάρτα με μπρόκολο, ρύζι και τυρί.

ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

Υλικά

350 γρ. αλεύρι μαλακό

175 γρ. παγωμένο βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους

1 αυγό

4 κ.σ. παγωμένο γάλα

Για τη γέμιση:

300 γρ. μπρόκολο καθαρισμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. ρύζι Καρολίνα

200 γρ. τυριά διάφορα

αλάτι

φρεσκοκομμένο πιπέρι

3 μεγάλα αυγά

1 κ.γ. μουστάρδα

1 μικρό αυγό για την επικάλυψη του φύλλου

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στον κάδο του μίξερ ή σε μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα χέρια μας δημιουργούμε ένα μείγμα σαν τραχανά.

Προσθέτουμε το αυγό και το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μια μπάλα ζύμης, περίπου 2-3 λεπτά.

Τυλίγουμε τη ζύμη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 45 λεπτά.

Για τη γέμιση: Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκέτα το πλένουμε και το ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 2 λεπτά μόνο.

Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό (έτσι σταματά ο βρασμός).

Αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά. Κόβουμε τα τυριά σε κύβους. Κόβουμε το κρεμμύδι και το τοποθετούμε σε τηγάνι με το ελαιόλαδο για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Σε μεγάλο μπολ τοποθετούμε το μπρόκολο, τα τυριά, το κρεμμύδι το ρύζι και καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι.

Προσοχή στο αλάτι ανάλογα με τα τυριά.

Χτυπάμε τα αυγά με τη μουστάρδα και τα προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε καλά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.

Ετοιμάζουμε ένα ταψί ή πυρέξ διαστάσεων 25x25 αλείφοντας το ελαφρά με ελαιόλαδο Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο.

Τη μοιράζουμε σε δύο μέρη (το ένα λίγο πιο μεγάλο).

Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο 30x30 εκ.

Μεταφέρουμε το φύλλο στο ταψί έτσι που να καλύπτονται και τα πλαϊνά του τοιχώματα. Το τρυπάμε σε πολλά σημεία με ένα πιρούνι.

Αδειάζουμε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί.

Ανοίγουμε και την υπόλοιπη ζύμη σε φύλλο 25x25 ίσα να καλύψει την επιφάνεια του ταψιού.

Σκεπάζουμε την τάρτα και κλείνουμε καλά γύρω γύρω ενώνοντας τα φύλλα.

Με τη ζύμη που θα μας περισσέψει κλείνοντας τα φύλλα διακοσμούμε αν θέλουμε την επιφάνεια.

Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε μερικά σημεία.

Χτυπάμε το αυγό και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια του φύλλου.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο κάτω ράφι του φούρνου για 40 λεπτά.

Στο ενδιάμεσο αλείφουμε με το αυγό που έχει περισσέψει.

Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Επίσης...

Κολοκυθοζύμωμα

Η συνταγή για ένα πολύ ιδιαίτερο ψωμί.

Ταλιατέλες σε Φόρμα, με Μανιτάρια

Στο σχήμα του κέικ, με τα μανιτάρια να γεμίζουν το εσωτερικό της τρύπας, τίποτα πιο εντυπωσιακό όταν σερβίρεται στο τραπέζι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κριθαράκι με Αρακά και Χωριάτικο Λουκάνικο

Μία θαυμάσια συνταγή, που φτιάχνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Φαρφάλες με Μπρόκολο, Σπανάκι και Σταφίδες

Αν προσθέσετε και ξηρούς καρπούς, ακόμα καλύτερα! Και κάπως έτσι ένα ταπεινό λαχανικό αποκτά μια νέα, γκουρμέ διάθεση.

Βίδες στο Κόκκινο του Πάθους, με Παντζάρι

Ακόμα και όσοι δε συμπαθούν το παντζάρι λατρεύουν αυτή την καταπληκτική μακαρονάδα με το εντυπωσιακό, κατακκόκινο χρώμα και τη γήινη, γλυκιά νοστιμιά.

Πένες με Λάχανο και Μπέικον

Με δυο τρία απλά και φτηνά υλικά, που συνήθως πάντα έχουμε στο σπίτι, μπορείς να φτιάξεις μια υπέροχη, βελούδινη μακαρονάδα.

Σελινόριζα με Κοτόπουλο

Η συνταγή για σελινόριζα με κοτόπουλο.

Κοτο-Πρασόρυζο

Η συνταγή για υπέροχο πρασόρυζο με κοτόπουλο.

Πατάτες, Κοτόπουλο και Πράσα

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο κοτόπουλο με πατάτες και πράσα.

Φασολάκια με Κοτόπουλο

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα φασολάκια με κοτόπουλο.

Αρωματική Ουζάτη Σούπα Λαχανικών

Η συνταγή για μία αρωματική ουζάτη σούπα λαχανικών.

Γιουβαρλάκια Σούπα με Σπανάκι και Ανθότυρο

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γιουβαρλάκια σούπα με σπανάκι και ανθότυρο.