ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σκεπαστή Τάρτα με Μπρόκολο, Ρύζι και Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη σκεπαστή τάρτα με μπρόκολο, ρύζι και τυρί.

ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

Υλικά

350 γρ. αλεύρι μαλακό

175 γρ. παγωμένο βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους

1 αυγό

4 κ.σ. παγωμένο γάλα

Για τη γέμιση:

300 γρ. μπρόκολο καθαρισμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. ρύζι Καρολίνα

200 γρ. τυριά διάφορα

αλάτι

φρεσκοκομμένο πιπέρι

3 μεγάλα αυγά

1 κ.γ. μουστάρδα

1 μικρό αυγό για την επικάλυψη του φύλλου

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στον κάδο του μίξερ ή σε μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα χέρια μας δημιουργούμε ένα μείγμα σαν τραχανά.

Προσθέτουμε το αυγό και το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μια μπάλα ζύμης, περίπου 2-3 λεπτά.

Τυλίγουμε τη ζύμη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 45 λεπτά.

Για τη γέμιση: Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκέτα το πλένουμε και το ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 2 λεπτά μόνο.

Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό (έτσι σταματά ο βρασμός).

Αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά. Κόβουμε τα τυριά σε κύβους. Κόβουμε το κρεμμύδι και το τοποθετούμε σε τηγάνι με το ελαιόλαδο για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Σε μεγάλο μπολ τοποθετούμε το μπρόκολο, τα τυριά, το κρεμμύδι το ρύζι και καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι.

Προσοχή στο αλάτι ανάλογα με τα τυριά.

Χτυπάμε τα αυγά με τη μουστάρδα και τα προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε καλά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.

Ετοιμάζουμε ένα ταψί ή πυρέξ διαστάσεων 25x25 αλείφοντας το ελαφρά με ελαιόλαδο Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο.

Τη μοιράζουμε σε δύο μέρη (το ένα λίγο πιο μεγάλο).

Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο 30x30 εκ.

Μεταφέρουμε το φύλλο στο ταψί έτσι που να καλύπτονται και τα πλαϊνά του τοιχώματα. Το τρυπάμε σε πολλά σημεία με ένα πιρούνι.

Αδειάζουμε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί.

Ανοίγουμε και την υπόλοιπη ζύμη σε φύλλο 25x25 ίσα να καλύψει την επιφάνεια του ταψιού.

Σκεπάζουμε την τάρτα και κλείνουμε καλά γύρω γύρω ενώνοντας τα φύλλα.

Με τη ζύμη που θα μας περισσέψει κλείνοντας τα φύλλα διακοσμούμε αν θέλουμε την επιφάνεια.

Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε μερικά σημεία.

Χτυπάμε το αυγό και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια του φύλλου.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο κάτω ράφι του φούρνου για 40 λεπτά.

Στο ενδιάμεσο αλείφουμε με το αυγό που έχει περισσέψει.

Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.