ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Σπανάκι και Μανιτάρια

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με σπανάκι και μανιτάρια.

ΤΑΡΤΑ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά

Για τη ζύμη:

100 γρ. ανθότυρο

150 γρ. αλεύρι μαλακό

1 αυγό

1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

150 γρ. σπανάκι καθαρισμένο

3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα

1/2 ματσάκι καυκαλίθρες

100 γρ. μανιτάρια

8 ντοματίνια κομμένα στη μέση

2 κ.γ. κουκουνάρι

150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

100 γρ. κρέμα γάλακτος

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά και να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.

Τυλίγουμε τη ζύμη κι αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για τη γέμιση: Καθαρίζουμε το σπανάκι το πλένουμε καλά και το αχνίζουμε για 1 λεπτό.

Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες χρησιμοποιώντας και μέρος από το πράσινο.

Πλένουμε τις καυκαλίθρες και τις ψιλοκόβουμε. Με χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε κομμάτια μετρίου μεγέθους.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι αφού το έχουμε κόψει και τις καυκαλίθρες συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Για τη σύνθεση της τάρτας: Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την απλώνουμε σε ελαφρά λαδωμένη ταρτιέρα με τη βοήθεια μικρού πλάστη έτσι που να καλυφθούν και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.

Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία.

Μοιράζουμε σε όλη την επιφάνεια το μείγμα λαχανικών και τα μανιτάρια.

Αραδιάζουμε τα κομμένα ντοματίνια σε όλη την επιφάνεια. Σκορπάμε παντού το κουκουνάρι.

Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της τάρτας με την κεφαλογραβιέρα και ραντίζουμε με την κρέμα γάλακτος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά στο κάτω ράφι του φούρνου.

Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να σταθεί λίγα λεπτά και σερβίρουμε.

Επίσης...

Κολοκυθοζύμωμα

Η συνταγή για ένα πολύ ιδιαίτερο ψωμί.

Ταλιατέλες σε Φόρμα, με Μανιτάρια

Στο σχήμα του κέικ, με τα μανιτάρια να γεμίζουν το εσωτερικό της τρύπας, τίποτα πιο εντυπωσιακό όταν σερβίρεται στο τραπέζι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κριθαράκι με Αρακά και Χωριάτικο Λουκάνικο

Μία θαυμάσια συνταγή, που φτιάχνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Φαρφάλες με Μπρόκολο, Σπανάκι και Σταφίδες

Αν προσθέσετε και ξηρούς καρπούς, ακόμα καλύτερα! Και κάπως έτσι ένα ταπεινό λαχανικό αποκτά μια νέα, γκουρμέ διάθεση.

Βίδες στο Κόκκινο του Πάθους, με Παντζάρι

Ακόμα και όσοι δε συμπαθούν το παντζάρι λατρεύουν αυτή την καταπληκτική μακαρονάδα με το εντυπωσιακό, κατακκόκινο χρώμα και τη γήινη, γλυκιά νοστιμιά.

Πένες με Λάχανο και Μπέικον

Με δυο τρία απλά και φτηνά υλικά, που συνήθως πάντα έχουμε στο σπίτι, μπορείς να φτιάξεις μια υπέροχη, βελούδινη μακαρονάδα.

Σελινόριζα με Κοτόπουλο

Η συνταγή για σελινόριζα με κοτόπουλο.

Κοτο-Πρασόρυζο

Η συνταγή για υπέροχο πρασόρυζο με κοτόπουλο.

Πατάτες, Κοτόπουλο και Πράσα

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο κοτόπουλο με πατάτες και πράσα.

Φασολάκια με Κοτόπουλο

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα φασολάκια με κοτόπουλο.

Αρωματική Ουζάτη Σούπα Λαχανικών

Η συνταγή για μία αρωματική ουζάτη σούπα λαχανικών.

Γιουβαρλάκια Σούπα με Σπανάκι και Ανθότυρο

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γιουβαρλάκια σούπα με σπανάκι και ανθότυρο.