ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Σπανάκι και Μανιτάρια

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με σπανάκι και μανιτάρια.

ΤΑΡΤΑ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά

Για τη ζύμη:

100 γρ. ανθότυρο

150 γρ. αλεύρι μαλακό

1 αυγό

1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

150 γρ. σπανάκι καθαρισμένο

3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα

1/2 ματσάκι καυκαλίθρες

100 γρ. μανιτάρια

8 ντοματίνια κομμένα στη μέση

2 κ.γ. κουκουνάρι

150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

100 γρ. κρέμα γάλακτος

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά και να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.

Τυλίγουμε τη ζύμη κι αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για τη γέμιση: Καθαρίζουμε το σπανάκι το πλένουμε καλά και το αχνίζουμε για 1 λεπτό.

Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες χρησιμοποιώντας και μέρος από το πράσινο.

Πλένουμε τις καυκαλίθρες και τις ψιλοκόβουμε. Με χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε κομμάτια μετρίου μεγέθους.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι αφού το έχουμε κόψει και τις καυκαλίθρες συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Για τη σύνθεση της τάρτας: Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την απλώνουμε σε ελαφρά λαδωμένη ταρτιέρα με τη βοήθεια μικρού πλάστη έτσι που να καλυφθούν και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.

Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία.

Μοιράζουμε σε όλη την επιφάνεια το μείγμα λαχανικών και τα μανιτάρια.

Αραδιάζουμε τα κομμένα ντοματίνια σε όλη την επιφάνεια. Σκορπάμε παντού το κουκουνάρι.

Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της τάρτας με την κεφαλογραβιέρα και ραντίζουμε με την κρέμα γάλακτος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά στο κάτω ράφι του φούρνου.

Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να σταθεί λίγα λεπτά και σερβίρουμε.

Επίσης...

Πίτσα με Βασιλικό και Λαχανικά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτσα με βασιλικό και λαχανικά.

Ασιατική Σαλάτα με Ρύζι και Τζίντζερ

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη ασιατική σαλάτα με ρύζι και τζίντζερ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.