ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Σπανάκι και Μανιτάρια

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με σπανάκι και μανιτάρια.

ΤΑΡΤΑ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά

Για τη ζύμη:

100 γρ. ανθότυρο

150 γρ. αλεύρι μαλακό

1 αυγό

1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

150 γρ. σπανάκι καθαρισμένο

3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα

1/2 ματσάκι καυκαλίθρες

100 γρ. μανιτάρια

8 ντοματίνια κομμένα στη μέση

2 κ.γ. κουκουνάρι

150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

100 γρ. κρέμα γάλακτος

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά και να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.

Τυλίγουμε τη ζύμη κι αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για τη γέμιση: Καθαρίζουμε το σπανάκι το πλένουμε καλά και το αχνίζουμε για 1 λεπτό.

Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες χρησιμοποιώντας και μέρος από το πράσινο.

Πλένουμε τις καυκαλίθρες και τις ψιλοκόβουμε. Με χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε κομμάτια μετρίου μεγέθους.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι αφού το έχουμε κόψει και τις καυκαλίθρες συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Για τη σύνθεση της τάρτας: Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την απλώνουμε σε ελαφρά λαδωμένη ταρτιέρα με τη βοήθεια μικρού πλάστη έτσι που να καλυφθούν και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.

Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία.

Μοιράζουμε σε όλη την επιφάνεια το μείγμα λαχανικών και τα μανιτάρια.

Αραδιάζουμε τα κομμένα ντοματίνια σε όλη την επιφάνεια. Σκορπάμε παντού το κουκουνάρι.

Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της τάρτας με την κεφαλογραβιέρα και ραντίζουμε με την κρέμα γάλακτος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά στο κάτω ράφι του φούρνου.

Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να σταθεί λίγα λεπτά και σερβίρουμε.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.