ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Ντοματίνια και Τυριά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη τάρτα με ντοματίνια και τυριά.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Υλικά

Για τη ζύμη:

300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

75 γρ. βούτυρο

150 ml γάλα

Για τη γέμιση:

250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

200 γρ. κατίκι

150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

2 αυγά

1 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Στον κάδο του μίξερ ή σε λεκάνη ζυμώματος κοσκινίζουμε το αλεύρι.

Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάκτυλά μας τρίβουμε ώστε να το ενσωματώσουμε στο αλεύρι.

Κάνουμε ένα λακουβάκι και προσθέτουμε το γάλα.

Ζυμώνουμε με τα χέρια μας σε λεκάνη μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη.

Σε ελαφρά βουτυρωμένη ταρτιέρα (24 εκ.) απλώνουμε τη ζύμη με τη βοήθεια μικρού πλάστη, έτσι που να καλυφτούν και τα πλαϊνά τοιχώματα της.

Τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι.

Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζουμε: κατίκι, τα 3/4 από την κεφαλογραβιέρα, τη μουστάρδα, τα αυγά, το δυόσμο και τα 3/4 από τα κομμένα ντοματίνια.

Νοστιμίζουμε με πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα πάνω από τη ζύμη.

Απλώνουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και τοποθετούμε τα υπόλοιπα ντοματίνια πάνω από τη γέμιση με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.

Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο κάτω ράφι του φούρνου για 35 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε με μια σαλάτα.

Επίσης...

Πίτσα με Βασιλικό και Λαχανικά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτσα με βασιλικό και λαχανικά.

Ασιατική Σαλάτα με Ρύζι και Τζίντζερ

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη ασιατική σαλάτα με ρύζι και τζίντζερ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.