ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Ξηρούς Καρπούς και Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη τάρτα με ξηρούς καρπούς και λαχανικά.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΆ

Υλικά

Για τη βάση:

35 γρ. κολοκυθόσπορους

125 γρ. αμύγδαλα

40 γρ. φουντούκια

100 γρ. κάστανα βρασμένα (βάρος καθαρισμένων)

75 ml λάδι ελαφρύ

1 κ.σ. πετιμέζι

λίγα φύλλα δεντρολίβανου

Για τα λαχανικά:

15 ντοματίνια

12 κρεμμύδια στιφάδου

3 μανιτάρια μεγάλα

1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την επικάλυψη:

60 γρ. φουντούκια ελαφρά ψημένα

2 σκελίδες σκόρδου

1 μεγάλη χούφτα βασιλικό

85 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ξεκινάμε ψήνοντας τους ξηρούς καρπούς στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 6-8 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν.

Πλένουμε, καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.

Σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος βάζουμε όλα τα λαχανικά τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο το ξίδι και αλατοπιπερώνουμε.

Ανακατεύουμε με μια κουτάλα, τα απλώνουμε και τα ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20-25 λεπτά ελέγχοντας να μην παραψηθούν αλλά να είναι τραγανά.

Βγάζουμε από το φούρνο κι αφήνουμε στην άκρη.

Όση ώρα ψήνονται τα λαχανικά φτιάχνουμε τη βάση της τάρτας.

Σε δυνατό μπλέντερ βάζουμε τους ψημένους ξηρούς καρπούς τα κάστανα, το πετιμέζι, το δεντρολίβανο, λίγο αλάτι και το λάδι. Χτυπάμε δυνατά μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που να κολλάει.

Σε μια λαμαρίνα ή ταψί στρώνουμε χαρτί ψησίματος (25x35 εκ. περίπου).

Ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια μικρού πλάστη να απλωθεί σε όλο το χαρτί ομοιόμορφα. Για μεγαλύτερη ευκολία απλώνουμε και ένα χαρτί ψησίματος από πάνω και περνάμε τον πλάστη.

Το αφαιρούμε πριν βάλουμε τη βάση στο φούρνο.

Ψήνουμε τη βάση της τάρτας για 10 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.

Σε μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη επικάλυψη και χτυπάμε δυνατά, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.

Απλώνουμε πάνω από τη βάση της τάρτας τη σάλτσα βασιλικού και μοιράζουμε τα λαχανικά.

Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Επίσης...

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κινόα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ με κινόα.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.