ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Ξηρούς Καρπούς και Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη τάρτα με ξηρούς καρπούς και λαχανικά.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΆ

Υλικά

Για τη βάση:

35 γρ. κολοκυθόσπορους

125 γρ. αμύγδαλα

40 γρ. φουντούκια

100 γρ. κάστανα βρασμένα (βάρος καθαρισμένων)

75 ml λάδι ελαφρύ

1 κ.σ. πετιμέζι

λίγα φύλλα δεντρολίβανου

Για τα λαχανικά:

15 ντοματίνια

12 κρεμμύδια στιφάδου

3 μανιτάρια μεγάλα

1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την επικάλυψη:

60 γρ. φουντούκια ελαφρά ψημένα

2 σκελίδες σκόρδου

1 μεγάλη χούφτα βασιλικό

85 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ξεκινάμε ψήνοντας τους ξηρούς καρπούς στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 6-8 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν.

Πλένουμε, καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.

Σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος βάζουμε όλα τα λαχανικά τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο το ξίδι και αλατοπιπερώνουμε.

Ανακατεύουμε με μια κουτάλα, τα απλώνουμε και τα ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20-25 λεπτά ελέγχοντας να μην παραψηθούν αλλά να είναι τραγανά.

Βγάζουμε από το φούρνο κι αφήνουμε στην άκρη.

Όση ώρα ψήνονται τα λαχανικά φτιάχνουμε τη βάση της τάρτας.

Σε δυνατό μπλέντερ βάζουμε τους ψημένους ξηρούς καρπούς τα κάστανα, το πετιμέζι, το δεντρολίβανο, λίγο αλάτι και το λάδι. Χτυπάμε δυνατά μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που να κολλάει.

Σε μια λαμαρίνα ή ταψί στρώνουμε χαρτί ψησίματος (25x35 εκ. περίπου).

Ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια μικρού πλάστη να απλωθεί σε όλο το χαρτί ομοιόμορφα. Για μεγαλύτερη ευκολία απλώνουμε και ένα χαρτί ψησίματος από πάνω και περνάμε τον πλάστη.

Το αφαιρούμε πριν βάλουμε τη βάση στο φούρνο.

Ψήνουμε τη βάση της τάρτας για 10 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.

Σε μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη επικάλυψη και χτυπάμε δυνατά, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.

Απλώνουμε πάνω από τη βάση της τάρτας τη σάλτσα βασιλικού και μοιράζουμε τα λαχανικά.

Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.