ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα στη Φόρμα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη τάρτα στη φόρμα.

ΤΑΡΤΑ ΣΤΗ ΦΟΡΜΑ

Υλικά

Για το ζυμάρι:

2 3/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι μαγιά

1 κ.γ. αλάτι

2 κ.γ. ζάχαρη

1/3 φλιτζ. γάλα

6 κ.σ. βούτυρο ή βιτάμ

1/4 φλιτζ. νερό

1 αυγό (προαιρετικά)

Για τη γέμιση:

1 φλιτζ. ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια ή όποιο άλλο αλλαντικό σας αρέσει

1 φλιτζ. τριμμένο τυρί του τοστ

1/2 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη

σάλτσα ντομάτας

2 κ.σ. λάδι

Εκτέλεση

Σε μπολ ρίχνουμε 2 φλιτζ. αλεύρι, τη μαγιά, αλάτι και ζάχαρη.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τις 6 κουταλιές βούτυρο ή βιτάμ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό.

Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα-βούτυρο στο αλεύρι ανακατεύοντας στην αρχή να ενωθούν τα υλικά, ρίχνουμε το αυγό (αν το βάλουμε) προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε μαλακό ζυμαράκι.

Λαδώνουμε τη ζύμη και την σκεπάζουμε στο μπολ για μια ώρα να φουσκώσει.

Ξεφουσκώνουμε τη ζύμη, την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο, κόβουμε 6 λωρίδες μέτριες και κάθε λωρίδα σε 6 τετράγωνα κομματάκια.

Τα βάζουμε σε μπολ αραιά, ρίχνουμε τις 2 κ.σ. λάδι και ρίγανη, αφήνουμε στην άκρη.

Σε άλλο, μεγαλύτερο μπολ ρίχνουμε το κομμένο ζαμπόν, τα τριμμένα τυριά, τη σάλτσα, προσθέτουμε και τα κομματάκια ζύμης, ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα τα υλικά μας και τα ρίχνουμε σε καλά λαδωμένη φόρμα ή στρογγυλό ταψάκι πυρέξ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου να ροδίσει καλά.

Μόλις την βγάλουμε από το φούρνο αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε ζεστή με σάλτσα ντομάτας.

Επίσης...

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.