ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πολύχρωμη Πιπερόταρτα

Η συνταγή για την πιο εύκολη και νόστιμη πολύχρωμη πιπερόταρτα.

ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΠΙΠΕΡΟΤΑΡΤΑ

Υλικά

4 χρωματιστές πιπεριές σε κυβάκια

1 φύλλο κουρού

2 φλιτζάνια σφιχτή μπεσαμέλ

1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

100 γρ. φέτα

1 φλιτζ. σκληρά τυριά τριμμένα για τη γέμιση

τριμμένο τυρί για πασπάλισμα

1 κ.σ. λάδι

πιπέρι και λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Στρώνουμε το φύλλο σε μια ταρτιέρα την τρυπάμε λίγο και τη βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς να ψηθεί ελαφρά για 6-7 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές με το κρεμμύδι, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι ώσπου να τσιγαριστούν και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά, μέχρι να πιουν εντελώς τα υγρά τους.

Κατεβάζουμε από το μάτι και ρίχνουμε μέσα τη φέτα και τα τυριά.

Ανακατεύουμε μέσα τη μπεσαμέλ (πρέπει να έχουμε ένα σφικτό μείγμα χωρίς υγρά).

Βγάζουμε τη μισοψημένη τάρτα αδειάζουμε τη γέμιση και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί την επιφάνεια.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.