ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πολύχρωμη Πιπερόταρτα

Η συνταγή για την πιο εύκολη και νόστιμη πολύχρωμη πιπερόταρτα.

ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΠΙΠΕΡΟΤΑΡΤΑ

Υλικά

4 χρωματιστές πιπεριές σε κυβάκια

1 φύλλο κουρού

2 φλιτζάνια σφιχτή μπεσαμέλ

1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

100 γρ. φέτα

1 φλιτζ. σκληρά τυριά τριμμένα για τη γέμιση

τριμμένο τυρί για πασπάλισμα

1 κ.σ. λάδι

πιπέρι και λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Στρώνουμε το φύλλο σε μια ταρτιέρα την τρυπάμε λίγο και τη βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς να ψηθεί ελαφρά για 6-7 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές με το κρεμμύδι, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι ώσπου να τσιγαριστούν και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά, μέχρι να πιουν εντελώς τα υγρά τους.

Κατεβάζουμε από το μάτι και ρίχνουμε μέσα τη φέτα και τα τυριά.

Ανακατεύουμε μέσα τη μπεσαμέλ (πρέπει να έχουμε ένα σφικτό μείγμα χωρίς υγρά).

Βγάζουμε τη μισοψημένη τάρτα αδειάζουμε τη γέμιση και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί την επιφάνεια.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.