ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ψωμί Γεμιστό με Παστουρμά

Κάτι ανάμεσα σε ψωμί και πίτα, το παστουρμαδόψωμο γίνεται ένα νοστιμότατο φαγητό αν το συνοδεύσεις με λίγη φέτα, ελιές και μια ντοματοσαλάτα.

ΨΩΜΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ

Υλικά

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κιλό αλεύρι ολικής άλεσης

1 φακελάκι ξηρή ή νωπή μαγιά

1 κ.γλ. αλάτι

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

περίπου ½ λίτρο χλιαρό νερό

6 φέτες παστουρμά καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ρίγανη

1 κλαδάκι δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Σε μια πλαστική λεκάνη διαλύουμε με τα χέρια μας τη μαγιά.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το μισό ελαιόλαδο και το αλάτι και σιγά σιγά ρίχνουμε το νερό.

Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή, που να κολλάει ελαφρά στα δάχτυλά μας.

Την πλάθουμε σε μπαλίτσα, τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει.

Μόλις διπλασιαστεί σε όγκο, προσθέτουμε τον παστουρμά με τη ρίγανη, διπλώνουμε και την ξαναπλάθουμε.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε τη ζύμη σε μια λεπτή στρώση, ύψους περίπου 3 εκατοστών.

Χαράζουμε το ψωμί μπακλαβαδωτά, το λαδώνουμε με το υπόλοιπο λάδι, το πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο και το σκεπάζουμε.

Το αφήνουμε να φουσκώσει ξανά και μετά το ψήνουμε για 45' περίπου στους 160°C, σε ζεστό φούρνο.

Tip

Όλα τα αρωματικά ταιριάζουν: θυμάρι, θρούμπι, μαντζουράνα, ξερός βασιλικός, οποιοδήποτε μίγμα μπαχαρικών ή και λίγη καυτερή πάπρικα. Για πιο έντονη γεύση του παστουρμά, δεν καθαρίζουμε το εξωτερικό περίβλημα.

Επίσης...

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Γιουβέτσι με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα.

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.

Μπριάμ Λαχανικών με Κιμά στην Κατσαρόλα

Πώς θα φτιάξετε μπριάμ λαχανικών με κιμά στην κατσαρόλα.

Φιλέτο Wellington

Η συνταγή για το πιο νόστιμο Beef Wellington.

Σάντουιτς Fried Bologna

Η συνταγή για ένα φανταστικό σάντουιτς με τηγανητή μορταδέλα Bologna.

Μεξικάνικη Πίτσα

Πώς θα φτιάξεις μία πραγματικά ξεχωριστή πίτσα, made in Mexico.