ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σκορδοψωμάκια Γεμιστά με Τυριά

Μαγικά, αφράτα ψωμάκια, που τα κόβεις στη μέση και τα γεμίζεις με οποιοδήποτε αλλαντικό ή επιπλέον τυρί. Το μυστικό τους είναι στο σκορδοβούτυρο και τα μυρωδικά.

ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1½ φακελάκι μαγιά σε σκόνη

χλιαρό νερό

1 κ.γλ. αλάτι

1 μπαλάκι μοτσαρέλα, στραγγισμένη από τα υγρά της, σε μεγάλους κύβους

γραβιέρα ή κασέρι σε μεγάλους κύβους

λίγο λάδι για το ταψί

λίγο χοντρό αλάτι για την επιφάνεια

Για το σκορδοβούτυρο

100 γρ. βούτυρο αγελαδινό

1-2 σκελίδες πολύ ψιλοκομμένο σκόρδο ή λιωμένο

1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το αλάτι. Ρίχνουμε σταδιακά νερό και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το ζυμάρι.

Το μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε. Μπορείς να κάνεις το κόλπο όπου μετράς μέχρι το 100 και το ζυμάρι είναι έτοιμο, ελαστικό και δεν κολλάει στον πάγκο.

Είναι σημαντικό να ρίξουμε αρκετό νεράκι, ώστε η ζύμη να βγει μαλακή, σαν να ζυμώνεται από μόνη της, χωρίς κόπο.

Τη βάζουμε στο μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε μακριά από ρεύματα για 1 ώρα περίπου, να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.

Μόλις φουσκώσει, κάνουμε τη ζύμη ρολό και την κόβουμε σε 18 όμοια κομμάτια.

Ανοίγουμε το καθένα σαν πιτάκι και το γεμίζουμε με ένα κομμάτι μοτσαρέλα και ένα γραβιέρα.

Πλάθουμε καλά, φροντίζοντας να καλυφθεί πολύ καλά το τυρί, διαφορετικά θα λιώσει και θα βγει στο ταψί κατά το ψήσιμο.

Λαδώνουμε ένα μεγάλο στρογγυλό τηγάνι που να μπαίνει στον φούρνο ή ένα μέτριο ταψάκι (με 28 εκ. διάμετρο) και τοποθετούμε τα ψωμάκια κοντά το ένα στο άλλο, γιατί έτσι θα φουσκώσουν καλύτερα. Αν τους αφήσουμε απόσταση, θα φουσκώσουν λιγότερο και θα βγουν λίγο σαν τυροπιτάκια.

Τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε για περίπου ½ ώρα να ξαναφουσκώσουν.

Στο μεταξύ, λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και προσθέτουμε τα μυρωδικά και το σκόρδο.

Μόλις φουσκώσουν τα ψωμάκια, με πινέλο τα αλείφουμε με το βούτυρο και τα μυρωδικά, τα πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20' περίπου.

Μόλις βγουν από τον φούρνο, τα αλείφουμε και πάλι όσο είναι καυτά με το υπόλοιπο βούτυρο.

Tip

Τρώγονται και ως κυρίως γεύμα, σαν εναλλακτική της πίτσας. Τα σερβίρουμε με κάποιο ντιπ, όπως λίγο πελτέ ντομάτας ανακατεμένο με ελαιόλαδο και αλάτι, και μια ωραία σαλάτα.

Επίσης...

Πίτσα στη Στιγμή

Η συνταγή για την πιο γρήγορη πίτσα που έφτιαξες ποτέ.

Γεμιστές Τραγανές Μπαγκέτες

Koμμένες σε φετούλες-μπουκίτσες, που αποκαλύπτουν το κόκκινο εσωτερικό της γέμισης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πιτσάκι με Μυζήθρα και Pesto στο Πι και Φι

Πιτσάκια του μεζέ, μερακλίδικα, που δεν χρειάζονται ζύμη, αφού γίνονται με πίτες για σουβλάκι.

Σάντουιτς με Μοσχαρίσιο Κιμά

Η συνταγή για ένα επικό σάντουιτς με κιμά από μοσχάρι.

Φύλλο Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις φύλλο γιαουρτιού.

Χωριάτικο Ψωμί με Μπαχαρικά

Πώς θα φτιάξετε χωριάτικο ψωμί με μπαχαρικά.

Σάντουιτς με Τόνο και Ελιά

Η συνταγή για ένα θεσπέσιο σάντουιτς με τόνο και ελιά.

Ψωμί του Μυλωνά

Πώς θα φτιάξετε το ψωμί του μυλωνά.

Πίτσα με Μπακαλιάρο και Πιπεριές

Η συνταγή για μία εναλλακτική πίτσα με μπακαλιάρο και πιπεριές.

Σάντουιτς με Αυγό, Σπαράγγια και Παρμεζάνα

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σάντουιτς με αυγό, παρμεζάνα σε βούτυρο και σπαράγγια.

Τηγανητή Πίτσα

Η συνταγή για τη νοστιμότερη πίτσα στο τηγάνι.

Ψωμάκι Γεμιστό

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γεμιστό ψωμάκι.