ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γίγαντες με Σπανάκι και Πράσο

Η συνταγή για γίγαντες με σπανάκι και πράσο.

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΡΑΣΟ

Υλικά

1/2 κιλό γίγαντες

1/2 κιλό σπανάκι

2 πράσα

3 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι

ελαιόλαδο

1/2 κουτί ντοματοχυμό

αλάτι

πιπέρι

άνηθο

μαϊντανό

λίγη κομματιασμένη φέτα

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε αποβραδίς τους γίγαντες.

Βράζουμε τους γίγαντες μέχρι να μαλακώσουν αρκετά ενώ συγχρόνως τσιγαρίζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να μαραθούν.

Κρατάμε το ζουμί από τους γίγαντες και τους βάζουμε σε ένα ταψί ή γάστρα.

Προσθέτουμε τα λαχανικά, το ντοματοχυμό, αλάτι, πιπέρι, 3-4 κούπες από το ζουμί και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου. (Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αν χρειάζεται ρίχνουμε και άλλο ζουμί για να μην ξεραθεί).

Προσθέτουμε τη φέτα και βάζουμε το φαγητό μας στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά περίπου (να λιώσει η φέτα).

Επίσης...

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κινόα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ με κινόα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Σελινόριζες Νηστίσιμες

Η συνταγή για νηστίσιμες σελινόριζες.

Πατατοσαλάτα με Ρεβίθια και Ψητά Ντοματίνια

Mία κλασική συνταγή της ισπανικής κουζίνας, από τα νότια της χώρας.

Κοτόπουλο με Κονιάκ και Μανιτάρια

Μια συνταγή που μυρίζει Παρίσι και ταιριάζει υπέροχα και σε γιορτινό τραπέζι αν τη συνδυάσεις με ένα ωραίο σουφλέ πατάτας.

Πατατόπιτα με Αυγά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα με αυγά.

Κροκέτες Κουνουπίδι

Πώς θα φτιάξετε κροκέτες κουνουπιδιού.

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.

Λαχανοντολμάδες Αυγολέμονο στο Φούρνο

Η συνταγή για λαχανοντολμάδες αυγολέμονο στο φούρνο.

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.