ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τουρλού Σμυρνέικο

Πώς θα φτιάξετε τουρλού σμυρνέικο.

ΤΟΥΡΛΟΥ ΣΜΥΡΝΕΪΚΟ

Υλικά

5-6 μελιτζάνες τσακώνικες μέτριες

5-6 κολοκύθια μέτρια

3-4 πατάτες

3-4 πιπεριές πράσινες ή κόκκινες ή κέρατα

Για τη σάλτσα:

3-4 ντομάτες ώριμες τριμμένες

1 κουταλιά πελτέ

1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. λάδι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε, καθαρίζουμε τα ζαρζαβατικά και τα κόβουμε φέτες.

Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και τα αλατίζουμε όλα μαζί, τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στο σουρωτό για 30 λεπτά να στραγγίξουν.

Μετά τα τηγανίζουμε, πρώτα τις πατάτες και τελευταίες τις μελιτζάνες γιατί μαυρίζει το λάδι και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.

Η σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και στο τέλος ρίχνουμε την πιπεριά να μαραθεί λίγο.

Μετά ρίχνουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο νερό, τα σκεπάζουμε και τα ψήνουμε 15-20 λεπτά σε σιγανή φωτιά ελέγχοντας το νερό.

Όταν χυλώσει, ρίχνουμε και το μαϊντανό να είναι φρέσκος να μυρίζει.

Σερβίρισμα: Σε ένα ρηχό σκεύος ή σε ένα πυρέξ απλώνουμε τα τηγανισμένα ζαρζαβατικά και από πάνω περιχύνουμε τη σάλτσα.

Τα αφήνουμε 5-10 λεπτά να σταθούν και μετά σερβίρουμε.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.