ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τουρλού Σμυρνέικο

Πώς θα φτιάξετε τουρλού σμυρνέικο.

ΤΟΥΡΛΟΥ ΣΜΥΡΝΕΪΚΟ

Υλικά

5-6 μελιτζάνες τσακώνικες μέτριες

5-6 κολοκύθια μέτρια

3-4 πατάτες

3-4 πιπεριές πράσινες ή κόκκινες ή κέρατα

Για τη σάλτσα:

3-4 ντομάτες ώριμες τριμμένες

1 κουταλιά πελτέ

1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. λάδι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε, καθαρίζουμε τα ζαρζαβατικά και τα κόβουμε φέτες.

Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και τα αλατίζουμε όλα μαζί, τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στο σουρωτό για 30 λεπτά να στραγγίξουν.

Μετά τα τηγανίζουμε, πρώτα τις πατάτες και τελευταίες τις μελιτζάνες γιατί μαυρίζει το λάδι και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.

Η σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και στο τέλος ρίχνουμε την πιπεριά να μαραθεί λίγο.

Μετά ρίχνουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο νερό, τα σκεπάζουμε και τα ψήνουμε 15-20 λεπτά σε σιγανή φωτιά ελέγχοντας το νερό.

Όταν χυλώσει, ρίχνουμε και το μαϊντανό να είναι φρέσκος να μυρίζει.

Σερβίρισμα: Σε ένα ρηχό σκεύος ή σε ένα πυρέξ απλώνουμε τα τηγανισμένα ζαρζαβατικά και από πάνω περιχύνουμε τη σάλτσα.

Τα αφήνουμε 5-10 λεπτά να σταθούν και μετά σερβίρουμε.

Επίσης...

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.

Κολοκυθόπιτα σαν Πίτσα

Η πίτα που σου έρχεται πρώτη στο μυαλό, αφού ωραία κολοκυθάκια βρίσκεις όλο τον χρόνο και η ήπια γεύση τους ταιριάζει σε όλους.

Πολύχρωμη Πιπερόπιτα

Περισσότερο από κάθε άλλη πίτα συνδυάζει το γλυκό με το πικάντικο, σε έναν ήπιο συνδυασμό, που ταιριάζει σε όλα τα γούστα.

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.