Follow us

Κουνουπίδι Κοκκινιστό με Σπανάκι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κουνουπίδι, κοκκινιστό με σπανάκι.

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Υλικά

1 μέτριο κουνουπίδι (1-1/2 κιλό)

1 μέτριο κρεμμύδι

σπανάκι (8-10 τούφες)

1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί

λίγο λάδι

σάλτσα ντομάτα ή κονκασέ

αλατάκι

λίγο άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κουνουπίδι και το χωρίζουμε σε μικρά μπουκετάκια.

Τρίβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με το λάδι το οποίο πρέπει να καλύπτει τον πάτο της κατσαρόλας και λίγο παραπάνω (χρησιμοποιούμε νταβά).

Ρίχνουμε το κουνουπίδι και το τσιγαρίζουμε και αυτό για λίγο μαζί με το κρεμμύδι.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για πολύ λίγο.

Στο μεταξύ πλένουμε το σπανάκι, κόβουμε κάθε φούντα σε δύο κομμάτια (πρέπει να είναι χοντροκομμένο για να ξεχωρίζει στην κατσαρόλα) και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Ρίχνουμε σάλτσα τόση ώστε το φαγητό μας να πάρει ένα ωραίο κόκκινο χρώμα.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι για να κατεβάσουν τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε τα ζουμιά τους και να ψηθεί το φαγητό με αυτά.

Μόλις δούμε ότι τα υλικά έχουν αποβάλει τα υγρά τους και το φαγητό καλύπτεται από αυτά μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα για να εξατμιστούν τα περιττά υγρά και να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του, και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοψηθεί το φαγητό.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.