ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ψωμί Γεμιστό με Αμύγδαλα και Σαφράν

Οι ξηροί καρποί ταιριάζουν μαγικά με τα ψωμιά. Το σαφράν προσθέτει χρυσό χρώμα σε αυτό το ψωμί, που συνοδεύει ιδανικά όλα τα κίτρινα τυριά.

ΨΩΜΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

Υλικά

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 φλιτζ. χλιαρό γάλα

4-5 κλωστές σαφράν

2 κ.σ. βούτυρο

1 κ.γλ. ζάχαρη

4 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

½ φλιτζ. αμύγδαλα ολόκληρα με τη φλούδα τους

1 κ.γλ. αλάτι

1 κρόκο αβγού

λίγο λάδι για τη φόρμα

λίγο γάλα για την κρούστα

Εκτέλεση

Διαλύουμε το σαφράν στο μισό χλιαρό γάλα και σε 1-2 κ.σ. χλιαρό νερό.

Λιώνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο υπόλοιπο χλιαρό γάλα και σε 2 κ.σ. χλιαρό νερό.

Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε με το χέρι μας τη μαγιά σε 2 κ.σ. χλιαρό νερό.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το μίγμα του σαφράν, το μίγμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη, το αλάτι και το αβγό.

Δουλεύουμε με το χέρι μας μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.

Μεταφέρουμε στον πάγκο, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε μετρώντας από το 1 ως το 100.

Λαδώνουμε τη μακρόστενη φόρμα του κέικ, μεταφέρουμε το μίγμα, το σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Περνάμε την επιφάνεια του ψωμιού με λίγο γάλα και το ψήνουμε για 55'-60'.

Tip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα αμύγδαλα με φουντούκια ή καρύδια. Το ψωμί δεν θέλει πολύ ζύμωμα. Μόνο όσο χρειάζεται για να ομογενοποιηθούν τα υλικά του.

Επίσης...

Εύκολη Πίτσα με Φύλλο Σφολιάτας

Η συνταγή για εύκολη πίτσα με φύλλο σφολιάτας.

Τάρτα στη Φόρμα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη τάρτα στη φόρμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Στρόμπολι

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για αυτή την ιδιαίτερη πίτσα.

Φοκάτσια Γεμιστή με Μορταδέλα

Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη λεπτή, τραγανή ζύμη της φοκάτσιας όταν βγαίνει ζεστή από τον φούρνο.

Ψωμάκια-Πιτσάκια

Δεν χρειάζεται να έχεις το ταλέντο του pizzaiolo για να δώσεις το ιδανικό σχήμα σε αυτά τα εύκολα ατομικά καλτσόνε.

Αφράτα Ψωμάκια Γεμιστά με Σοκολάτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αφράτα ψωμάκια γεμιστά με σοκολάτα.

Ψωμί Γεμιστό με Παστουρμά

Κάτι ανάμεσα σε ψωμί και πίτα, το παστουρμαδόψωμο γίνεται ένα νοστιμότατο φαγητό αν το συνοδεύσεις με λίγη φέτα, ελιές και μια ντοματοσαλάτα.

Σκορδοψωμάκια Γεμιστά με Τυριά

Μαγικά, αφράτα ψωμάκια, που τα κόβεις στη μέση και τα γεμίζεις με οποιοδήποτε αλλαντικό ή επιπλέον τυρί. Το μυστικό τους είναι στο σκορδοβούτυρο και τα μυρωδικά.

Σταφιδόψωμο με Καρύδια

Με την ελαφριά γλύκα της σταφίδας, το σταφιδόψωμο είναι θύμηση από παιδική ηλικία, αλλά και ένα ψωμάκι θρεπτικό και υγιεινό.

Το Παραδοσιακό Ελιόψωμο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο παραδοσιακό ελιόψωμο.

Ψωμάκια με Γραβιέρα και Φασκόμηλο

Το φασκόμηλο σε συνδυασμό με τη γραβιέρα δίνει ένα μαγικό άρωμα στο ψωμί.

Σουφλέ με Ψωμί του Τοστ, Ζαμπόν, Τυρί και Ντομάτα

Το μαμαδίστικο σουφλέ με ψωμί του τοστ είναι μια συνταγή που σου λύνει τα χέρια, γιατί χωράει ό,τι περισσεύει στο ψυγείο, γίνεται γρήγορα και εύκολα και αγαπιέται με πάθος.