Follow us

Κροκέτες Ρυζιού με Κόκκινες Φακές και Μυρωδικά

Οι κόκκινες φακές, επειδή δεν έχουν φλούδα, στερεοποιούν ομοιόμορφα το μίγμα του κεφτέ και του χαρίζουν τη λεπτή, εξαιρετική νοστιμιά τους.

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΡΥΖΙΟΥ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΦΑΚΕΣ

Υλικά

1 φλιτζ. ρύζι καρολίνα βρασμένο

⅔ φλιτζ. βρασμένες κόκκινες φακές

1 κ.γλ. ρίγανη

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο (ή μαϊντανό ή δυόσμο)

2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα

¼ φλιτζ. τριμμένο αμύγδαλο με τη φλούδα του

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε τις φακές με αλάτι και τις στραγγίζουμε καλά (θα γίνουν πιο νόστιμες αν τους προσθέσουμε 1 δαφνόφυλλο, λίγο κύμινο και 1 φλούδα πορτοκάλι).

Στο μούλτι πολτοποιούμε το ρύζι με τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τον πολτό του ρυζιού, τις φακές, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, το αμύγδαλο, τη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι.

Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε ½ ώρα το μίγμα στο ψυγείο.

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο ως τη μέση σε ένα βαθύ κατσαρολάκι.

Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα πιέζουμε να βγουν πλακέ.

Τα τηγανίζουμε λίγα λίγα, γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.

Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Tip

Οι ρυζοκεφτέδες γίνονται με κάθε λογής ρύζι: νυχάκι, γλασέ, μπασμάτι. Αν θέλουμε, προσθέτουμε στο μίγμα και μια σκελίδα λιωμένο σκόρδο.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.