ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κροκέτες με Καρότο, Κύμινο και Φέτα

Το καρότο και το κύμινο είναι φίλοι κολλητοί. Μαζί με τη φέτα φτιάχνουν τις πιο τραγανές κροκέτες που γίνονται ακόμα νοστιμότερες αν τις πλάσεις πλακέ και λεπτές.

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ ΚΥΜΙΝΟ ΦΕΤΑ

Υλικά

250 γρ. καρότο τριμμένο

2 κ.γλ. κύμινο

100 γρ. φέτα τριμμένη

8 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 αβγά

2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με πιρούνι τα αβγά με το αλεύρι, το κύμινο και 4 κ.σ. νερό, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.

Προσθέτουμε τη φέτα, τα κρεμμυδάκια, το καρότο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε ελαιόλαδο όσο να σκεπάζει τον πάτο του και το ζεσταίνουμε καλά.

Μόλις κάψει, ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό, σε απόσταση μεταξύ τους, και τις τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές.

Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Tip

Με ένα ντιπ από γιαούρτι και ψημένες πιτούλες για σουβλάκι έχουμε ένα ολοκληρωμένο πεντανόστιμο γεύμα. Αν δεν σας αρέσει το κύμινο, βάλτε τριμμένο κόλιανδρο ή μπαχάρι.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.