ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μανιταρομπουκίτσες με Δύο Ντιπ

Μπορείς να κάνεις και μανιταροκεφτέδες, αλλά γιατί να παιδεύεσαι; Ρίξ' τα στο τηγάνι ολόκληρα, με μια ωραία, τραγανή κρούστα.

ΜΑΝΙΤΑΡΟΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΕ ΔΥΟ ΝΤΙΠ

Υλικά

500 γρ. λευκά μανιτάρια

4 αβγά

3 κ.σ. γάλα

400 γρ. φρυγανιά τριμμένη

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλάτι, πιπέρι

πάπρικα γλυκιά

Για το ντιπ κόκκινης πιπεριάς

250 γρ. πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο

½ κ.γλ. ζάχαρη

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.σ. ξίδι

1 σκελίδα σκόρδο

αλάτι, πιπέρι

Για το ντιπ γιαουρτιού

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για το ντιπ πιπεριάς, χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να πάρουμε ένα βελούδινο μίγμα.

Για το ντιπ γιαουρτιού, ανακατεύουμε όλα τα υλικά με κουτάλι σε ένα μπολ.

Διατηρούμε τα ντιπ στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν σερβίρουμε.

Κόβουμε στη μέση τα πιο μεγάλα μανιτάρια, ενώ τα υπόλοιπα τα αφήνουμε ολόκληρα.

Βάζουμε σε μπολ την τριμμένη φρυγανιά.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά με το γάλα, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο ως τη μέση περίπου σε ένα βαθύ κατσαρόλι.

Αλατίζουμε τα μανιτάρια και περνάμε το καθένα πρώτα από το μίγμα των αβγών και μετά από τη φρυγανιά.

Τα τηγανίζουμε στο καυτό ελαιόλαδο, γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.

Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε με τα δύο ντιπ.

Tip

Ιδανικός μεζές για μπίρα σε ένα φιλικό, χαλαρό κάλεσμα, μαζί με μερικά κράκερ κι ένα καλό ψωμί.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.