Follow us

Μανιταρομπουκίτσες με Δύο Ντιπ

Μπορείς να κάνεις και μανιταροκεφτέδες, αλλά γιατί να παιδεύεσαι; Ρίξ' τα στο τηγάνι ολόκληρα, με μια ωραία, τραγανή κρούστα.

ΜΑΝΙΤΑΡΟΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΕ ΔΥΟ ΝΤΙΠ

Υλικά

500 γρ. λευκά μανιτάρια

4 αβγά

3 κ.σ. γάλα

400 γρ. φρυγανιά τριμμένη

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλάτι, πιπέρι

πάπρικα γλυκιά

Για το ντιπ κόκκινης πιπεριάς

250 γρ. πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο

½ κ.γλ. ζάχαρη

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.σ. ξίδι

1 σκελίδα σκόρδο

αλάτι, πιπέρι

Για το ντιπ γιαουρτιού

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για το ντιπ πιπεριάς, χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να πάρουμε ένα βελούδινο μίγμα.

Για το ντιπ γιαουρτιού, ανακατεύουμε όλα τα υλικά με κουτάλι σε ένα μπολ.

Διατηρούμε τα ντιπ στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν σερβίρουμε.

Κόβουμε στη μέση τα πιο μεγάλα μανιτάρια, ενώ τα υπόλοιπα τα αφήνουμε ολόκληρα.

Βάζουμε σε μπολ την τριμμένη φρυγανιά.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά με το γάλα, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο ως τη μέση περίπου σε ένα βαθύ κατσαρόλι.

Αλατίζουμε τα μανιτάρια και περνάμε το καθένα πρώτα από το μίγμα των αβγών και μετά από τη φρυγανιά.

Τα τηγανίζουμε στο καυτό ελαιόλαδο, γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.

Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε με τα δύο ντιπ.

Tip

Ιδανικός μεζές για μπίρα σε ένα φιλικό, χαλαρό κάλεσμα, μαζί με μερικά κράκερ κι ένα καλό ψωμί.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.