ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μανιταρομπουκίτσες με Δύο Ντιπ

Μπορείς να κάνεις και μανιταροκεφτέδες, αλλά γιατί να παιδεύεσαι; Ρίξ' τα στο τηγάνι ολόκληρα, με μια ωραία, τραγανή κρούστα.

ΜΑΝΙΤΑΡΟΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΕ ΔΥΟ ΝΤΙΠ

Υλικά

500 γρ. λευκά μανιτάρια

4 αβγά

3 κ.σ. γάλα

400 γρ. φρυγανιά τριμμένη

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλάτι, πιπέρι

πάπρικα γλυκιά

Για το ντιπ κόκκινης πιπεριάς

250 γρ. πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο

½ κ.γλ. ζάχαρη

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.σ. ξίδι

1 σκελίδα σκόρδο

αλάτι, πιπέρι

Για το ντιπ γιαουρτιού

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για το ντιπ πιπεριάς, χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να πάρουμε ένα βελούδινο μίγμα.

Για το ντιπ γιαουρτιού, ανακατεύουμε όλα τα υλικά με κουτάλι σε ένα μπολ.

Διατηρούμε τα ντιπ στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν σερβίρουμε.

Κόβουμε στη μέση τα πιο μεγάλα μανιτάρια, ενώ τα υπόλοιπα τα αφήνουμε ολόκληρα.

Βάζουμε σε μπολ την τριμμένη φρυγανιά.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά με το γάλα, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο ως τη μέση περίπου σε ένα βαθύ κατσαρόλι.

Αλατίζουμε τα μανιτάρια και περνάμε το καθένα πρώτα από το μίγμα των αβγών και μετά από τη φρυγανιά.

Τα τηγανίζουμε στο καυτό ελαιόλαδο, γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.

Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε με τα δύο ντιπ.

Tip

Ιδανικός μεζές για μπίρα σε ένα φιλικό, χαλαρό κάλεσμα, μαζί με μερικά κράκερ κι ένα καλό ψωμί.

Επίσης...

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.

Σουφλέ με Καρότο και Πορτοκάλι

Φινετσάτο και αέρινο, αξίζει να το φας μόλις βγει από τον φούρνο, πριν ξεφουσκώσει.

Η Ντοματόσουπα

Ταιριάζει το δροσερό και το ζεστό με το μαγικό άρωμα της ντομάτας.

Πουρές Φούρνου με Λαχανικά

Η συνταγή για πουρέ φούρνου με λαχανικά.