ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κεφτεδάκια σε Φύλλο Κρούστας με Ελαφρύ Τζατζίκι

Μια άλλη άποψη για τα κεφτεδάκια, που έτσι αποκτούν ένα τραγανό ενδιαφέρον μέσα στο φύλλο κρούστας, ενώ δροσίζονται από αυτό το αλλιώτικο τζατζίκι, χωρίς σκόρδο.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

Υλικά

250 γρ. κιμά χοιρινό

250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 αβγό

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ. ξερό

1 κ.γ. κύμινο ή μίγμα μπαχαρικών για κρέας

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 χοντρή φέτα μουλιασμένο μπαγιάτικο ψωμί ή 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη

αλάτι, πιπέρι

6 φύλλα κρούστας

100 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο

αλεύρι, 2 κρόκους αβγών χτυπημένους και σπορέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνι

Για το τζατζίκι

400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 καρότο τριμμένο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. σπόρους γλυκάνισου

1 κ.σ. ξίδι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε τα δύο είδη κιμά μαζί με το κρεμμύδι, το αβγό, τον μαϊντανό και τον δυόσμο, το κύμινο, το ελαιόλαδο, το ψωμί ή τη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε το μίγμα για ½ ώρα στο ψυγείο.

Για το τζατζίκι, ανακατεύουμε σε μπολ όλα μαζί τα υλικά και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Απλώνουμε στον πάγκο μας δύο φύλλα βουτυρωμένα, το ένα πάνω στο άλλο, και γεμίζουμε με κιμά κατά μήκος της μικρής πλευράς των φύλλων. Τυλίγουμε σε μπαστούνι.

Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και τον κιμά. Κόβουμε το κάθε μπαστούνι σε μπουκιές των 2 περίπου εκατοστών.

Ζεσταίνουμε σε βαθύ κατσαρόλι το λάδι.

Αλευρώνουμε την κάθε μπουκίτσα, την περνάμε ελαφρά από το αβγό και τηγανίζουμε γυρνώντας από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.

Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μαζί με το τζατζίκι.

Tip

Γίνονται πιο ελαφρά με κιμά από κοτόπουλο. Αν στο τζατζίκι παραλείψουμε τον γλυκάνισο ή βάλουμε άνηθο αντί για μαϊντανό, θα γίνει το ίδιο νόστιμο.

Επίσης...

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.

Το Burger του Oktoberfest

Η συνταγή για ένα υπέροχο burger που ταιριάζει τέλεια με μπύρα.

Χοιρινά Κεφτεδάκια με Πράσο

Η συνταγή για χοιρινά κεφτεδάκια με πράσο.

Αρωματικά Κομμάτια Χοιρινού σε Σάλτσα Βασιλικού

Η συνταγή για αρωματικά κομμάτια χοιρινού σε σάλτσα βασιλικού.

Ντολμαδάκια με Ντομάτα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα ντολμαδάκια με ντομάτα.

Ριζότο με Αρακά και Καπνιστό Χοιρινό

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο ριζότο με αρακά και καπνιστό χοιρινό.

Κρασάτες Χοιρινές Μπριζόλες με Ντοματίνια και Τραχανά

Μία άλλη άποψη για τις χοιρινές μπριζόλες, που λιώνουν μαγειρεμένες μέσα στο κρασί, με τον ξινό τραχανά να μαγειρεύει γρήγορα και το συνοδευτικό, παίρνοντας όλη τη νοστιμιά από το λιπάκι του χοιρινού.

Χοιρινό στο Φούρνο με Μέλι

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χοιρινό στο φούρνο με μέλι.