ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κεφτεδάκια με Πλιγούρι, Ζαμπόν και Αρωματικά

Το πλιγούρι είναι το ελληνικό σούπερ φουντ. Οικονομικό, χορταστικό και βόμβα θρεπτικής αξίας, φτιάχνει και νοστιμότατα κεφτεδάκια.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

Υλικά

75 γρ. πλιγούρι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ. ξερό

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

κρόκο από 1 αβγό

5 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

αλεύρι και σπορέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση

Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ, αλατίζουμε και το σκεπάζουμε με καυτό νερό.

Σκεπάζουμε το μπολ με μεβράνη κουζίνας και το αφήνουμε 30' να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε και το πιέζουμε να διώξει τα υγρά του.

Βάζουμε σε μπολ το πλιγούρι, το κρεμμύδι, τον δυόσμο, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το αλεύρι, τον κρόκο και το ζαμπόν.

Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε το μίγμα με βρεγμένα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε ½ ώρα στο ψυγείο.

Ζεσταίνουμε σε βαθύ κατσαρολάκι το λάδι, μέχρι να κάψει. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε, τινάζουμε το περιττό αλεύρι και τα τηγανίζουμε, γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.

Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Tip

Τα ψήνουμε και στο φούρνο, στους 180°C, αφού τα περάσουμε από τριμμένη φρυγανιά για να κάνουν κρούστα. Αν θέλουμε, βάζουμε ½ φλιτζ. κίτρινο τριμμένο τυρί. Βγαίνουν νοστιμότατα και με χωριάτικο λουκάνικο αλεσμένο στο μούλτι!

Επίσης...

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.