ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κεφτεδάκια με Πλιγούρι, Ζαμπόν και Αρωματικά

Το πλιγούρι είναι το ελληνικό σούπερ φουντ. Οικονομικό, χορταστικό και βόμβα θρεπτικής αξίας, φτιάχνει και νοστιμότατα κεφτεδάκια.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

Υλικά

75 γρ. πλιγούρι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ. ξερό

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

κρόκο από 1 αβγό

5 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

αλεύρι και σπορέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση

Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ, αλατίζουμε και το σκεπάζουμε με καυτό νερό.

Σκεπάζουμε το μπολ με μεβράνη κουζίνας και το αφήνουμε 30' να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε και το πιέζουμε να διώξει τα υγρά του.

Βάζουμε σε μπολ το πλιγούρι, το κρεμμύδι, τον δυόσμο, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το αλεύρι, τον κρόκο και το ζαμπόν.

Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε το μίγμα με βρεγμένα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε ½ ώρα στο ψυγείο.

Ζεσταίνουμε σε βαθύ κατσαρολάκι το λάδι, μέχρι να κάψει. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε, τινάζουμε το περιττό αλεύρι και τα τηγανίζουμε, γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.

Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Tip

Τα ψήνουμε και στο φούρνο, στους 180°C, αφού τα περάσουμε από τριμμένη φρυγανιά για να κάνουν κρούστα. Αν θέλουμε, βάζουμε ½ φλιτζ. κίτρινο τριμμένο τυρί. Βγαίνουν νοστιμότατα και με χωριάτικο λουκάνικο αλεσμένο στο μούλτι!

Επίσης...

Τάρτα με Κιμά και Κρούστα Γιαουρτιού

Αν φτιάξετε μακαρόνια με κιμά, βάλτε λίγο κιμά παραπάνω, για να φτιάξετε μετά αυτή την υπέροχη τάρτα.

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.

Ένα Αλλιώτικο Παστίτσιο

Η συνταγή για ένα εναλλακτικό παστίτσιο.

Τραγανές Αβγοκροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις αβγοκροκέτες με κιμά.