ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κεφτεδάκια με Πλιγούρι, Ζαμπόν και Αρωματικά

Το πλιγούρι είναι το ελληνικό σούπερ φουντ. Οικονομικό, χορταστικό και βόμβα θρεπτικής αξίας, φτιάχνει και νοστιμότατα κεφτεδάκια.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

Υλικά

75 γρ. πλιγούρι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ. ξερό

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

κρόκο από 1 αβγό

5 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

αλεύρι και σπορέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση

Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ, αλατίζουμε και το σκεπάζουμε με καυτό νερό.

Σκεπάζουμε το μπολ με μεβράνη κουζίνας και το αφήνουμε 30' να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε και το πιέζουμε να διώξει τα υγρά του.

Βάζουμε σε μπολ το πλιγούρι, το κρεμμύδι, τον δυόσμο, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το αλεύρι, τον κρόκο και το ζαμπόν.

Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε το μίγμα με βρεγμένα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε ½ ώρα στο ψυγείο.

Ζεσταίνουμε σε βαθύ κατσαρολάκι το λάδι, μέχρι να κάψει. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε, τινάζουμε το περιττό αλεύρι και τα τηγανίζουμε, γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.

Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Tip

Τα ψήνουμε και στο φούρνο, στους 180°C, αφού τα περάσουμε από τριμμένη φρυγανιά για να κάνουν κρούστα. Αν θέλουμε, βάζουμε ½ φλιτζ. κίτρινο τριμμένο τυρί. Βγαίνουν νοστιμότατα και με χωριάτικο λουκάνικο αλεσμένο στο μούλτι!

Επίσης...

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Γιουβέτσι με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα.

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.