ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γαυροκεφτέδες

Καμουφλαρισμένος μέσα σε έναν κεφτέ, ο φρέσκος ψιλός γαύρος γίνεται μια απίστευτη λιχουδιά.

ΓΑΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά

1 κιλό γαύρο

3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

χυμό από 1 λεμόνι

1 αβγό

1 ντομάτα ξεφλουδισμένη

1 κ.γλ. ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

αλεύρι και 2 ποτήρια ελαιόλαδο με καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα κεφάλια, τα εντόσθια και τη ραχοκοκαλιά από τον γαύρο και ψιλοκόβουμε όσο γίνεται περισσότερο τα φιλετάκια του.

Αν θέλουμε τον κεφτέ ακόμα πιο λείο, θα πολτοποιήσουμε τα φιλετάκια του γαύρου στο μούλτι.

Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στύβουμε καλά.

Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα, τη στύβουμε από τα σπόρια και τα ζουμιά της και την ψιλοκόβουμε.

Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε καλά με το χέρι όλα μαζί τα υλικά μας. Αν το μίγμα δεν βγει αρκετά στερεό, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.

Το αφήνουμε στο ψυγείο για ½ ώρα να σφίξει.

Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε, τινάζουμε το περιττό αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, γυρνώντας τα συχνά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Tip

Γίνονται και με σαρδέλα ή αθερίνα. Την αθερίνα δεν χρειάζεται να τη φιλετάρουμε, απλά βγάζουμε το κεφαλάκι και την ψιλοκόβουμε.

Επίσης...

Σουφλέ με Μπακαλιάρο Παστό

Στην Πορτογαλία, που είναι το εθνικό τους ψάρι, αλλά και στη Γαλλία ο μπακαλιάρος φτιάχνει μερικά από τα νοστιμότερα σουφλέ, σε πολλούς συνδυασμούς. Δοκιμάστε το.

Γαύρος Λεμονάτος στη Στιγμή

Μια συνταγή που σε γλιτώνει από τη διπλή διαδικασία "βράζω το ψάρι, φτιάχνω το λαδολέμονο".

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σαρδέλες σε Αμπελόφυλλα

Μια απλή και νόστιμη συνταγή.

Φασολάκια με Καλαμαράκια

Κάνουν παρέα στην ίδια κατσαρόλα.

Τα Τονοπιτάκια

Για τις νηστίσιμες ημέρες, για όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα γεύμα με ψάρι ή όταν αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικά.

Γαύρος Πλακί με Ντομάτα, Μαϊντανό και Ούζο

Ο φρέσκος γαύρος είναι γεμάτος ωφέλιμα Ω3 λιπαρά και μαγειρεύεται σε ελάχιστο χρόνο.

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.

Γαύρος Σουβλάκι με Πιπεριές

Μια ασυνήθιστη, νοστιμότατη συνταγή για γαύρο, που γίνεται πολύ γρήγορα.

Ψητές Σαρδέλες με Λεμονάτη Σάλτσα Μελιού

Ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψεις τις σαρδέλες σε μια χορταστική σαλάτα.

Χταποδάκι Τουρσί

Φρέσκο ή κατεψυγμένο, ένα χταποδάκι στο βάζο με όλα τα αρωματικά του στο ψυγείο είναι ένας πειρασμός-λουκούμι.

Λευκή Γαριδομακαρονάδα με Σπανάκι

Η συνταγή για λευκή γαριδομακαρονάδα με σπανάκι.

Καλαμαράκια Τηγανιά

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα καλαμαράκια στο τηγάνι.