ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γαυροκεφτέδες

Καμουφλαρισμένος μέσα σε έναν κεφτέ, ο φρέσκος ψιλός γαύρος γίνεται μια απίστευτη λιχουδιά.

ΓΑΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά

1 κιλό γαύρο

3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

χυμό από 1 λεμόνι

1 αβγό

1 ντομάτα ξεφλουδισμένη

1 κ.γλ. ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

αλεύρι και 2 ποτήρια ελαιόλαδο με καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα κεφάλια, τα εντόσθια και τη ραχοκοκαλιά από τον γαύρο και ψιλοκόβουμε όσο γίνεται περισσότερο τα φιλετάκια του.

Αν θέλουμε τον κεφτέ ακόμα πιο λείο, θα πολτοποιήσουμε τα φιλετάκια του γαύρου στο μούλτι.

Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στύβουμε καλά.

Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα, τη στύβουμε από τα σπόρια και τα ζουμιά της και την ψιλοκόβουμε.

Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε καλά με το χέρι όλα μαζί τα υλικά μας. Αν το μίγμα δεν βγει αρκετά στερεό, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.

Το αφήνουμε στο ψυγείο για ½ ώρα να σφίξει.

Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε, τινάζουμε το περιττό αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, γυρνώντας τα συχνά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Tip

Γίνονται και με σαρδέλα ή αθερίνα. Την αθερίνα δεν χρειάζεται να τη φιλετάρουμε, απλά βγάζουμε το κεφαλάκι και την ψιλοκόβουμε.

Επίσης...

Burger Ψαριού με Πικάντικη Μαγιονέζα

Η συνταγή για ένα φανταστικό μπέργκερ ψαριού με chili mayo.

Γιουβέτσι με Καλαμαράκια

Πώς θα φτιάξεις ένα έξοχο γιουβέτσι θαλασσινών με καλαμαράκια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.

Χταπόδι με Ούζο και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χταπόδι με ούζο και ελιές.

Μπακαλιαρόπιτα

Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, ωστόσο η μπακαλιαρόπιτα είναι μια πεντανόστιμη εκδοχή με ψάρι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές εκδοχές παρασκευών με μπακαλιάρο.

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Όσες συνταγές μπακαλιάρου και να εξερευνήσουμε, το σίγουρο είναι πως από το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου (αλλά όχι μόνο τότε) δεν θα λείψει η κλασική αξία του μπακαλιάρου σκορδαλιά.

Ο Μπακαλιάρος του Λευτέρη Λαζάρου

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, μοιράζεται τα μυστικά του.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Tacos με Ψάρι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα τάκος με ψάρι.

Γλώσσες με Αγκινάρες στο Φούρνο

Η συνταγή για γλώσσες με αγκινάρες στο φούρνο.

Ψάρι Πλακί στο Φούρνο

Η συνταγή για ψάρι πλακί στο φούρνο.

Αχνιστά Μύδια με Φέτα και Ρίγανη

Η συνταγή για αχνιστά μύδια με φέτα και ρίγανη.