ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τυρόπιτα Χωρίς Φύλλο με Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξετε τυρόπιτα με μανιτάρια χωρίς φύλλο.

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά

500 γρ. τυρί

400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

300 γρ. κίτρινα τυριά

1/2 φλιτζάνα γάλα

4 αυγά

250 γρ. σιμιγδάλι

400 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα

1 κ.σ. μπέικιν

4-5 κ.σ. λάδι

3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα

πιπέρι

Για την επάλειψη:

1 αυγό

4 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια με το λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια.

Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα μανιτάρια.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι και μετά το σιμιγδάλι με το μπέικιν.

Όταν τα μανιτάρια μας είναι έτοιμα τα αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα κίτρινα τυριά και στο τέλος το πιπέρι.

Ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στο άλλο μπολ και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί.

Χτυπάμε 1 αυγό και 4 κ.σ. γάλα και το ρίχνουμε από πάνω.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.