ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτα

500 γρ. μανιτάρια σε φέτες

2 μέτρια κρεμμύδια

250 γρ. κασέρι τριμμένο

2 αυγά

1 κουτί κρέμα γάλακτος

λίγο λάδι

μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

σιμιγδάλι ψιλό

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μισές ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε καλά με τα μανιτάρια.

Βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι και αφού κρυώσει λίγο, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Αλείφουμε ένα μέτριο ταψί ή πιρέξ με λάδι, πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι και απλώνουμε το φύλλο.

Ρίχνουμε λίγο από το κασέρι (λιγότερο από το μισό) και απλώνουμε το μείγμα των μανιταριών.

Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι.

Χτυπάμε τα αυγά καλά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, περιχύνοντας την πίτα.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα.

Επίσης...

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κινόα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ με κινόα.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Σελινόριζες Νηστίσιμες

Η συνταγή για νηστίσιμες σελινόριζες.

Πατατοσαλάτα με Ρεβίθια και Ψητά Ντοματίνια

Mία κλασική συνταγή της ισπανικής κουζίνας, από τα νότια της χώρας.

Κοτόπουλο με Κονιάκ και Μανιτάρια

Μια συνταγή που μυρίζει Παρίσι και ταιριάζει υπέροχα και σε γιορτινό τραπέζι αν τη συνδυάσεις με ένα ωραίο σουφλέ πατάτας.

Πατατόπιτα με Αυγά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα με αυγά.

Κροκέτες Κουνουπίδι

Πώς θα φτιάξετε κροκέτες κουνουπιδιού.

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.