ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτα

500 γρ. μανιτάρια σε φέτες

2 μέτρια κρεμμύδια

250 γρ. κασέρι τριμμένο

2 αυγά

1 κουτί κρέμα γάλακτος

λίγο λάδι

μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

σιμιγδάλι ψιλό

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μισές ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε καλά με τα μανιτάρια.

Βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι και αφού κρυώσει λίγο, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Αλείφουμε ένα μέτριο ταψί ή πιρέξ με λάδι, πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι και απλώνουμε το φύλλο.

Ρίχνουμε λίγο από το κασέρι (λιγότερο από το μισό) και απλώνουμε το μείγμα των μανιταριών.

Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι.

Χτυπάμε τα αυγά καλά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, περιχύνοντας την πίτα.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα.

Επίσης...

Εύκολη Καροτοσαλάτα

Έτσι θα φτιάξεις την ευκολότερη καροτοσαλάτα.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κολοκυθόπιτα με Ανθότυρο και Μυζήθρα

Τα ήπια λευκά τυριά ταιριάζουν πολύ με τη δροσερή γεύση του κολοκυθιού.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.