ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κοτόπιτα Διαφορετική

Η συνταγή για μία διαφορετική αλλά πεντανόστιμη κοτόπιτα.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΟΤΟΠΙΤΑ

Υλικά

1 πακέτο φύλλο

μισή κούπα λάδι

1 αυγό + λίγο λάδι

σουσάμι

Για τη γέμιση:

600 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι ή στήθος ψιλ/νο μπουκίτσες με το μαχαίρι

1 κούπα λάδι

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 πράσο το άσπρο μέρος ψιλοκομμένο

1 κούπα τραχανά γλυκό

300 γρ φέτα ή ανθότυρο ή μισό μισό

3 αυγά χτυπημένα

2 κούπες γάλα

4 κ.σ. μαϊντανό

4 κ.σ. δυόσμο φρέσκο

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.γ. κουρκουμά

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη γέμιση: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα από το λάδι και ρίχνουμε τα κυβάκια κοτόπουλου και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μαζί με την πάπρικα, τον κουρκουμά και λίγο αλατοπίπερο.

Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι το κοτόπουλο και ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.

Τα αφήνουμε 3-4 λεπτά να αλλάξουν χρώμα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τα κρεμμύδια το σοταρισμένο κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά για λίγο.

Ρίχνουμε μέσα τον τραχανά.

Προσθέτουμε και 2 κούπες ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση 5 λεπτών.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.

Προσθέτουμε το μαϊντανό με το δυόσμο και το τυρί χοντροτριμμένο με τα χέρια και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και το υπόλοιπο λάδι και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε το μείγμα στη γέμιση και ανακατεύουμε καλά.

Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα ταψί βαθύ μεταλλικό ή πυρέξ μετρίου μεγέθους και όχιρηχό.

Λαδώνουμε καλά το ταψί.

Για την πίτα: Παίρνουμε ένα φύλλο και το βάζουμε τσαλακωμένο στο ταψί.

Λαδώνουμε λίγο και σκεπάζουμε με άλλα 3 φύλλα τσαλακωμένα και λαδωμένα.

Αδειάζουμε τη μισή γέμιση και στρώνουμε με ένα κουτάλι.

Σκεπάζουμε με άλλα 3 φύλλα τσαλακωμένα και λαδωμένα και ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση.

Τελειώνουμε, σκεπάζοντας με τα τελευταία φύλλα λαδωμένα κι αυτά. Χαράζουμε ελαφρά την πίτα.

Αλείφουμε καλά με το μείγμα αυγού-ελαιόλαδου που έχουμε χτυπήσει και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε φούρνο προθερμασμένο για 50 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Επίσης...

Κόκορας με Τουρσί Λάχανο στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξετε κόκορα με τουρσί λάχανο στο φούρνο.

Σούπα Αυγολέμονο με Κοτόπουλο

Πώς θα φτιάξετε σούπα αυγολέμονο με κοτόπουλο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψητό Κοτόπουλο με Δενδρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε ψητό κοτόπουλο με δενδρολίβανο.

Κοτόπουλο με Μπρόκολο και Ρύζι

Η πιο νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο με μπρόκολο και ρύζι.

Κοτόπιτα με Τραχανά

Η συνταγή για κοτόπιτα με τραχανά.

Εύκολη Τάρτα με Κοτόπουλο και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη τάρτα με κοτόπουλο και μανιτάρια.

Λαχταριστή Κοτόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο λαχταριστή κοτόπιτα.

Κοτόπουλο με Φέτα

Η πιο νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο με φέτα.

Κοτόπουλο με Ρυζάκι στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξετε κοτόπουλο με ρυζάκι στο φούρνο.

Κοτόπουλο με Φρυγανιά και Γιαούρτι στο Ταψί

Η πιο νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο με φρυγανιά και γιαούρτι στο ταψί.

Κοτόπουλο με Κριθαράκι στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξετε κοτόπουλο με κριθαράκι στο φούρνο.

Φραγκόκοτα με Ραβιόλι Μυζήθρας και Κρέμα Παστινάκι του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.