ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πρασόπιτα με Κιμά και Χειροποίητη Ζύμη

Πώς θα φτιάξετε πρασόπιτα με κιμά και χειροποίητη ζύμη.

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

Υλικά

Για τη ζύμη:

200 γρ αλεύρι

1/2 κ.γ. μπέικιν

100 γρ. κρύο βούτυρο

100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

1/2 κ.γ. αλάτι

λίγο βούτυρο για τη φόρμα

λίγο αλεύρι για τη φόρμα

2 κ.σ. παξιμάδι τριμμένο για να πασπαλίσουμε τη βάση

Για τη γέμιση:

1 κιλό πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φετούλες

1/2 κιλό κιμά

κύβο από λαχανικά

μοσχοκάρυδο

μαϊντανό

άνηθο

πιπέρι

1 ποτηράκι κρασί άσπρο

2 κ.σ. τυρί κρέμα

1 γιαούρτι

1 αυγό και λίγο γάλα (για να ανακατέψουμε το αυγό)

λίγο τριμμένο τυράκι

Εκτέλεση

Κάνουμε τη ζύμη: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, αν είναι πολύ σφιχτή βάζουμε 1 κ.γ. γιαούρτι.

Η ζύμη πρέπει να είναι κανονική όχι πολύ σφιχτή αλλά και όχι πολύ μαλακή.

Τη βάζουμε λίγο στο ψυγείο.

Παίρνουμε μια φόρμα 26αρα, τη βουτυρώνουμε και την πασπαλίζουμε καλά με το αλεύρι.

Απλώνουμε τη ζύμη μέσα και κοιτάμε να είναι και τα πλάγια της φόρμας με τη ζύμη καλυμμένα.

Με ένα πιρούνι τρυπάμε καλά τον πάτο.

Πασπαλίζουμε με το τριμμένο παξιμάδι.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λαδάκι και σοτάρουμε τον κιμά καλά.

Το σβήνουμε με άσπρο κρασί, το αφήνουμε λίγο να πάρει μια βράση να εξατμιστεί λίγο το κρασί και βάζουμε το πράσο, τα υπόλοιπα μπαχαρικά, το τυράκι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε το αυγό με το γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο πράσο.

Παίρνουμε ένα ταψάκι ή πιρέξ 35x35 εκ. το περνάμε με το πινέλο με βούτυρο ή λάδι.

Ανοίγουμε τη ζύμη και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι μας.

Πασπαλίζουμε με λίγο τυράκι από πάνω, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 35 περίπου λεπτά.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.