ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πρασόπιτα με Κιμά και Χειροποίητη Ζύμη

Πώς θα φτιάξετε πρασόπιτα με κιμά και χειροποίητη ζύμη.

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

Υλικά

Για τη ζύμη:

200 γρ αλεύρι

1/2 κ.γ. μπέικιν

100 γρ. κρύο βούτυρο

100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

1/2 κ.γ. αλάτι

λίγο βούτυρο για τη φόρμα

λίγο αλεύρι για τη φόρμα

2 κ.σ. παξιμάδι τριμμένο για να πασπαλίσουμε τη βάση

Για τη γέμιση:

1 κιλό πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φετούλες

1/2 κιλό κιμά

κύβο από λαχανικά

μοσχοκάρυδο

μαϊντανό

άνηθο

πιπέρι

1 ποτηράκι κρασί άσπρο

2 κ.σ. τυρί κρέμα

1 γιαούρτι

1 αυγό και λίγο γάλα (για να ανακατέψουμε το αυγό)

λίγο τριμμένο τυράκι

Εκτέλεση

Κάνουμε τη ζύμη: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, αν είναι πολύ σφιχτή βάζουμε 1 κ.γ. γιαούρτι.

Η ζύμη πρέπει να είναι κανονική όχι πολύ σφιχτή αλλά και όχι πολύ μαλακή.

Τη βάζουμε λίγο στο ψυγείο.

Παίρνουμε μια φόρμα 26αρα, τη βουτυρώνουμε και την πασπαλίζουμε καλά με το αλεύρι.

Απλώνουμε τη ζύμη μέσα και κοιτάμε να είναι και τα πλάγια της φόρμας με τη ζύμη καλυμμένα.

Με ένα πιρούνι τρυπάμε καλά τον πάτο.

Πασπαλίζουμε με το τριμμένο παξιμάδι.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λαδάκι και σοτάρουμε τον κιμά καλά.

Το σβήνουμε με άσπρο κρασί, το αφήνουμε λίγο να πάρει μια βράση να εξατμιστεί λίγο το κρασί και βάζουμε το πράσο, τα υπόλοιπα μπαχαρικά, το τυράκι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε το αυγό με το γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο πράσο.

Παίρνουμε ένα ταψάκι ή πιρέξ 35x35 εκ. το περνάμε με το πινέλο με βούτυρο ή λάδι.

Ανοίγουμε τη ζύμη και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι μας.

Πασπαλίζουμε με λίγο τυράκι από πάνω, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 35 περίπου λεπτά.

Επίσης...

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.