ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τραγανή Τυρόπιτα με Λιαστή Ντομάτα και Ελιές, Αλλιώς

Πώς θα φτιάξετε μία θαυμάσια τραγανή τυρόπιτα με λιαστή ντομάτα και ελιές.

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

Υλικά

1/2 κιλό φύλλο κρούστας

2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένες

2 φλιτζ. φέτα σε τρίμματα

1 φλιτζ. κασέρι τριμμένο

1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο

λίγο φρέσκο δυόσμο

λίγη φρέσκια ρίγανη

πιπέρι

καυτερό πιπέρι

σουσάμι και μαυροκούκι

1/2 κούπα λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

1/2 κούπα ελιές ψιλοκομμένες

Για την κρέμα:

4 αυγά

1 κ.σ. πάπρικα

1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)

1 μεγάλο ποτήρι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

2 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση

Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας τα χωρίζουμε σε 2 ρολά και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες 1 εκ. πάχος με το μαχαίρι.

Ξεχωρίζουμε με τα χέρια μας τις λωρίδες ζύμης και αφήνουμε να ξεραθούν.

Τη μια στίβα για το κάτω μέρος της πίτας και τη 2η στίβα για το πάνω μέρος.

Τις ανακατεύουμε κατά διαστήματα ώστε να ανεβαίνουν στην επιφάνεια όλες οι κορδέλες και να ξεραίνονται.

Τις αφήνουμε στον αέρα μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα και το ταψί.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, το γιαούρτι, την πάπρικα, το γάλα εβαπορέ και το σουσάμι και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη και έχουμε έτοιμη την κρέμα.

Αλείφουμε με βούτυρο ένα μεγάλο ταψί ( φούρνου το ταψί) και ρίχνουμε μέσα τα μισά φύλλα κρούστας (1η στίβα) ρίχνοντας λίγο πάνω στις κορδέλες το βούτυρο.

Ρίχνουμε μέσα τα τυριά, τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, τη ρίγανη, το δυόσμο.

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κορδέλες, βάζουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη ή βούτυρο.

Περιχύνουμε με την κρέμα την τυρόπιτα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι.

Αφήνουμε την τυρόπιτα για 1 ώρα να φουσκώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου στην πρώτη θέση από κάτω του φούρνου, πάνω κάτω αντιστάσεις.

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.