ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τραγανή Τυρόπιτα με Λιαστή Ντομάτα και Ελιές, Αλλιώς

Πώς θα φτιάξετε μία θαυμάσια τραγανή τυρόπιτα με λιαστή ντομάτα και ελιές.

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

Υλικά

1/2 κιλό φύλλο κρούστας

2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένες

2 φλιτζ. φέτα σε τρίμματα

1 φλιτζ. κασέρι τριμμένο

1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο

λίγο φρέσκο δυόσμο

λίγη φρέσκια ρίγανη

πιπέρι

καυτερό πιπέρι

σουσάμι και μαυροκούκι

1/2 κούπα λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

1/2 κούπα ελιές ψιλοκομμένες

Για την κρέμα:

4 αυγά

1 κ.σ. πάπρικα

1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)

1 μεγάλο ποτήρι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

2 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση

Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας τα χωρίζουμε σε 2 ρολά και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες 1 εκ. πάχος με το μαχαίρι.

Ξεχωρίζουμε με τα χέρια μας τις λωρίδες ζύμης και αφήνουμε να ξεραθούν.

Τη μια στίβα για το κάτω μέρος της πίτας και τη 2η στίβα για το πάνω μέρος.

Τις ανακατεύουμε κατά διαστήματα ώστε να ανεβαίνουν στην επιφάνεια όλες οι κορδέλες και να ξεραίνονται.

Τις αφήνουμε στον αέρα μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα και το ταψί.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, το γιαούρτι, την πάπρικα, το γάλα εβαπορέ και το σουσάμι και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη και έχουμε έτοιμη την κρέμα.

Αλείφουμε με βούτυρο ένα μεγάλο ταψί ( φούρνου το ταψί) και ρίχνουμε μέσα τα μισά φύλλα κρούστας (1η στίβα) ρίχνοντας λίγο πάνω στις κορδέλες το βούτυρο.

Ρίχνουμε μέσα τα τυριά, τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, τη ρίγανη, το δυόσμο.

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κορδέλες, βάζουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη ή βούτυρο.

Περιχύνουμε με την κρέμα την τυρόπιτα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι.

Αφήνουμε την τυρόπιτα για 1 ώρα να φουσκώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου στην πρώτη θέση από κάτω του φούρνου, πάνω κάτω αντιστάσεις.

Επίσης...

Πίτσα με Βασιλικό και Λαχανικά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτσα με βασιλικό και λαχανικά.

Ασιατική Σαλάτα με Ρύζι και Τζίντζερ

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη ασιατική σαλάτα με ρύζι και τζίντζερ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.