ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τραγανή Τυρόπιτα με Λιαστή Ντομάτα και Ελιές, Αλλιώς

Πώς θα φτιάξετε μία θαυμάσια τραγανή τυρόπιτα με λιαστή ντομάτα και ελιές.

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

Υλικά

1/2 κιλό φύλλο κρούστας

2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένες

2 φλιτζ. φέτα σε τρίμματα

1 φλιτζ. κασέρι τριμμένο

1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο

λίγο φρέσκο δυόσμο

λίγη φρέσκια ρίγανη

πιπέρι

καυτερό πιπέρι

σουσάμι και μαυροκούκι

1/2 κούπα λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

1/2 κούπα ελιές ψιλοκομμένες

Για την κρέμα:

4 αυγά

1 κ.σ. πάπρικα

1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)

1 μεγάλο ποτήρι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

2 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση

Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας τα χωρίζουμε σε 2 ρολά και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες 1 εκ. πάχος με το μαχαίρι.

Ξεχωρίζουμε με τα χέρια μας τις λωρίδες ζύμης και αφήνουμε να ξεραθούν.

Τη μια στίβα για το κάτω μέρος της πίτας και τη 2η στίβα για το πάνω μέρος.

Τις ανακατεύουμε κατά διαστήματα ώστε να ανεβαίνουν στην επιφάνεια όλες οι κορδέλες και να ξεραίνονται.

Τις αφήνουμε στον αέρα μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα και το ταψί.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, το γιαούρτι, την πάπρικα, το γάλα εβαπορέ και το σουσάμι και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη και έχουμε έτοιμη την κρέμα.

Αλείφουμε με βούτυρο ένα μεγάλο ταψί ( φούρνου το ταψί) και ρίχνουμε μέσα τα μισά φύλλα κρούστας (1η στίβα) ρίχνοντας λίγο πάνω στις κορδέλες το βούτυρο.

Ρίχνουμε μέσα τα τυριά, τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, τη ρίγανη, το δυόσμο.

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κορδέλες, βάζουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη ή βούτυρο.

Περιχύνουμε με την κρέμα την τυρόπιτα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι.

Αφήνουμε την τυρόπιτα για 1 ώρα να φουσκώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου στην πρώτη θέση από κάτω του φούρνου, πάνω κάτω αντιστάσεις.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.