ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τραγανή Τυρόπιτα με Λιαστή Ντομάτα και Ελιές, Αλλιώς

Πώς θα φτιάξετε μία θαυμάσια τραγανή τυρόπιτα με λιαστή ντομάτα και ελιές.

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

Υλικά

1/2 κιλό φύλλο κρούστας

2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένες

2 φλιτζ. φέτα σε τρίμματα

1 φλιτζ. κασέρι τριμμένο

1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο

λίγο φρέσκο δυόσμο

λίγη φρέσκια ρίγανη

πιπέρι

καυτερό πιπέρι

σουσάμι και μαυροκούκι

1/2 κούπα λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

1/2 κούπα ελιές ψιλοκομμένες

Για την κρέμα:

4 αυγά

1 κ.σ. πάπρικα

1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)

1 μεγάλο ποτήρι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

2 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση

Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας τα χωρίζουμε σε 2 ρολά και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες 1 εκ. πάχος με το μαχαίρι.

Ξεχωρίζουμε με τα χέρια μας τις λωρίδες ζύμης και αφήνουμε να ξεραθούν.

Τη μια στίβα για το κάτω μέρος της πίτας και τη 2η στίβα για το πάνω μέρος.

Τις ανακατεύουμε κατά διαστήματα ώστε να ανεβαίνουν στην επιφάνεια όλες οι κορδέλες και να ξεραίνονται.

Τις αφήνουμε στον αέρα μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα και το ταψί.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, το γιαούρτι, την πάπρικα, το γάλα εβαπορέ και το σουσάμι και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη και έχουμε έτοιμη την κρέμα.

Αλείφουμε με βούτυρο ένα μεγάλο ταψί ( φούρνου το ταψί) και ρίχνουμε μέσα τα μισά φύλλα κρούστας (1η στίβα) ρίχνοντας λίγο πάνω στις κορδέλες το βούτυρο.

Ρίχνουμε μέσα τα τυριά, τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, τη ρίγανη, το δυόσμο.

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κορδέλες, βάζουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη ή βούτυρο.

Περιχύνουμε με την κρέμα την τυρόπιτα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι.

Αφήνουμε την τυρόπιτα για 1 ώρα να φουσκώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου στην πρώτη θέση από κάτω του φούρνου, πάνω κάτω αντιστάσεις.

Επίσης...

Κολοκυθοζύμωμα

Η συνταγή για ένα πολύ ιδιαίτερο ψωμί.

Ταλιατέλες σε Φόρμα, με Μανιτάρια

Στο σχήμα του κέικ, με τα μανιτάρια να γεμίζουν το εσωτερικό της τρύπας, τίποτα πιο εντυπωσιακό όταν σερβίρεται στο τραπέζι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κριθαράκι με Αρακά και Χωριάτικο Λουκάνικο

Μία θαυμάσια συνταγή, που φτιάχνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Φαρφάλες με Μπρόκολο, Σπανάκι και Σταφίδες

Αν προσθέσετε και ξηρούς καρπούς, ακόμα καλύτερα! Και κάπως έτσι ένα ταπεινό λαχανικό αποκτά μια νέα, γκουρμέ διάθεση.

Βίδες στο Κόκκινο του Πάθους, με Παντζάρι

Ακόμα και όσοι δε συμπαθούν το παντζάρι λατρεύουν αυτή την καταπληκτική μακαρονάδα με το εντυπωσιακό, κατακκόκινο χρώμα και τη γήινη, γλυκιά νοστιμιά.

Πένες με Λάχανο και Μπέικον

Με δυο τρία απλά και φτηνά υλικά, που συνήθως πάντα έχουμε στο σπίτι, μπορείς να φτιάξεις μια υπέροχη, βελούδινη μακαρονάδα.

Σελινόριζα με Κοτόπουλο

Η συνταγή για σελινόριζα με κοτόπουλο.

Κοτο-Πρασόρυζο

Η συνταγή για υπέροχο πρασόρυζο με κοτόπουλο.

Πατάτες, Κοτόπουλο και Πράσα

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο κοτόπουλο με πατάτες και πράσα.

Φασολάκια με Κοτόπουλο

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα φασολάκια με κοτόπουλο.

Αρωματική Ουζάτη Σούπα Λαχανικών

Η συνταγή για μία αρωματική ουζάτη σούπα λαχανικών.

Γιουβαρλάκια Σούπα με Σπανάκι και Ανθότυρο

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γιουβαρλάκια σούπα με σπανάκι και ανθότυρο.