ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τυρόπιτα με Σπιτικό Φύλλο

Πώς θα φτιάξετε τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο.

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

Υλικά

Για το φύλλο:

4 κούπες αλεύρι, κίτρινο

1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. ξίδι

1 1/3 κουπες νερό

λίγο κορν φλάουρ ή νισεστέ για το άνοιγμα του φύλλου

Για τη γέμιση:

400 γρ. σκληρή φέτα

1 φλιτζ. του καφέ γάλα

4 αυγά

χοντροτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βάζουμε τη φέτα σε ένα μεγάλο μπολ και τη θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι.

Ρίχνουμε μέσα το γάλα και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε το μείγμα για 1/2 ώρα σε δροσερό μέρος. Εν τω μεταξύ χτυπάμε τα αυγά και μόλις περάσει η 1/2 ώρα τα ρίχνουμε μέσα στο τυρί.

Ανακατεύουμε, ρίχνουμε το χοντροτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε τη γέμιση να περιμένει.

Ζυμώνουμε τα υλικά για το φύλλο και αφήνουμε λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί.

Πλάθουμε 8 μικρά μπαλάκια. 4 μπαλάκια απλωμένα και ενωμένα μεταξύ τους μας δίνουν ένα φύλλο. Πασπαλίζουμε μια λεία επιφάνεια με κορν φλάουρ.

Ανοίγουμε την πρώτη μπάλα σε ένα μικρό φύλλο, και πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ, το αφήνουμε στην άκρη.

Ανοίγουμε τη δευτερη μπάλα όπως και την πρώτη και πασπαλίζουμε και αυτή με κορν φλάουρ.

Ανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο την τρίτη και τέταρτη μπάλα και ραντίζουμε με κορν φλάουρ.

Τα 4 αυτά φύλλα τα στιβάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και ανοίγουμε με τον πλάστη 1 μεγάλο φύλλο σε πολύ καλά ραντισμένη επιφάνεια με κορν φλάουρ, τόσο μεγάλο που να καλύπτει τον πάτο του ταψιού μας, τα τοιχώματα και να περισσεύει και λίγο απ’ έξω.

Με προσοχή το βάζουμε μέσα σε καλά λαδωμένο ταψί. Νο 36 στρογγυλό λαδωμένο καλά.

Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση να σκεπάσει όλη την επιφάνεια και την ισιώνουμε με ένα πιρούνι.

Κατά το ίδιο τρόπο ανοίγουμε τα άλλα 4 μπαλάκια σε 1 μεγάλο φύλλο, που να καλύπτει το ταψί και να περισσεύει και λίγο προς τα έξω.

Ενώνουμε τις άκρες.

Στρίβουμε και φτιάχνουμε κόθρο και με ένα πιρούνι τρυπάμε την πίτα μας σε διαφορετικά σημεία.

Χαράζουμε τη πίτα απαλά με ένα μαχαίρι σε μερίδες.

Τη λαδώνουμε καλά.

Την ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς με το φούρνο αναμμένο πάνω και κάτω και μέχρι το φύλλο να ροδοκοκκινίσει καλά για περίπου 45-60 λεπτά.

Τη βγάζουμε την αφήνουμε να χλιαρύνει, την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε.

Επίσης...

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Τάρτα με Πιπεριές και Φέτα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με πιπεριές και φέτα.

Πίτα στο Τηγάνι με Βλίτα και Φέτα

Είναι η χορτόπιτα του καλοκαιριού. Μια μερίδα βλίτα που περίσσεψαν από την προηγούμενη, ειδικά αν τα έχετε βράσει μαζί με κολοκυθάκια, μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια τραγανή και λαχταριστή πίτα του τηγανιού.

Λαχανικά και Τυριά σε Τάρτα

Πώς θα φτιάξετε μία τάρτα με λαχανικά και τυριά.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.

Πίτσα με Pesto

Η μόνη συνταγή για σπιτική πίτσα που θα χρειαστείς ποτέ.

Λιγκουίνι με Παρμεζάνα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με παρμεζάνα.

Κροκέτες Τυριών με Πατάτα

Η συνταγή για κροκέτες τυριών με πατάτα.

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.