ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αφράτη Τυρόπιτα με Αυγά και Γιαούρτι

Η συνταγή για αφράτη τυρόπιτα με αυγά και γιαούρτι.

ΑΦΡΑΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ

Υλικά

500 γρ. φύλλα για πίτα

400 γρ. φέτα

200 γρ. ανθότυρο

1 γιαούρτι

4 αυγά

1 κουτάκι σόδα υγρό

λάδι για τα φύλλα

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι και τη σόδα, προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι.

Με ένα πιρουνάκι "σπάμε" τη φέτα, προσθέτουμε και το ανθότυρο, ενώνουμε ρίχνουμε πιπέρι και λίγη ρίγανη (προαιρετικά), ανακατεύουμε όλα μαζί να ενωθούν τα υλικά μας.

Λαδώνουμε καλά το ταψί της κουζίνας και στρώνουμε 3 φύλλα λαδώνοντας τα ένα ένα, ρίχνουμε τη μισή γέμιση τυριών, επάνω πάλι 3 φύλλα λαδωμένα καλά, ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί και τελειώνουμε με 4 φύλλα καλά λαδωμένα.

Χαράζουμε την πίτα μέχρι κάτω και ρίχνουμε το μείγμα γιαουρτιού-αυγών επάνω.

Ψήνουμε την τυρόπιτα για 30-35 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.

Επίσης...

Σάντουιτς με Αυγό, Σπαράγγια και Παρμεζάνα

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σάντουιτς με αυγό, παρμεζάνα σε βούτυρο και σπαράγγια.

Αυγά Τιναχτά

Πώς θα φτιάξετε αυγά τιναχτά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ομελέτα Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και πιο νόστιμη ομελέτα φούρνου.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Γεμιστά Ψωμάκια με Αυγό, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Πατατόπιτα με Αυγά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα με αυγά.

Ομελέτα Ρολό στο Φούρνο

Η συνταγή για ομελέτα ρολό στο φούρνο.

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.

Τα Αυγά-Μάτια του Pierre Troisgros

Μία συνταγή για νόστιμα αυγά από τον θρυλικό Γάλλο σεφ και restaurateur.

Η πιο Ιδιαίτερη και Εύκολη Ομελέτα

Πώς θα φτιάξεις την πιο ιδιαίτερη και εύκολη ομελέτα.

Τα Αυγά του Jose Andres

Μία ιδιαίτερη συνταγή για αυγά από τον περίφημο Ισπανό σεφ.