ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μανιταρόπιτα Ζουμερή

Πώς θα φτιάξετε μία υπέροχη και ζουμερή μανιταρόπιτα.

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΖΟΥΜΕΡΗ

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

1 κούπα γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη

1 κιλό μανιτάρια χοντροκομμένα

2 κρεμμύδια μεγάλα ξερά χοντροκομμένα

1/2 κούπα λάδι

αλάτι

πιπέρι

2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γλ.κοφτό ξερό

λάδι για το άλειμμα του φύλλου περίπου 3/4 της κούπας

Για την κρέμα:

1/2 πακέτο βούτυρο ή μαργαρίνη ή 7 κ.σ. λάδι

5-6 κ.σ. αλεύρι

4 κούπες του τσαγιού γάλα ή 3/4 του λίτρου γάλα

αλάτι

πιπέρι

1 κούπα φέτα χοντροτριμμένη

2 κούπες κίτρινο τυρί πικάντικο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε πολύ καλά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι να ροδίσει, το αφαιρούμε και στο τηγάνι με λίγο λάδι ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα αφήνουμε λίγο χωρίς ανακάτεμα και μετά σοτάρουμε ανακατεύοντας απαλά.

Προσπαθούμε να μη βγάλουν υγρά, αν όμως βγουν υγρά, τα αφαιρούμε με ένα κουτάλι και τα υγρά αυτά θα τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα.

Αφού ροδίσουν τα μανιτάρια προσθέτουμε και τα σοταρισμένα κρεμμύδια και ανακατεύουμε μαζί.

Τώρα μπορούμε να προσθέσουμε τα υγρά που άφησαν τα μανιτάρια και έχουμε συλλέξει.

Ρίχνουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, και τη γαλοπούλα και κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνοντας τη γέμιση να κρυώσει εκτός φωτιάς.

Φτιάχνουμε την κρέμα: Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο η λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το αλεύρι και αφήνουμε ανακατεύοντας να ροδίσει λίγο.

Ρίχνουμε σε 3 δόσεις το γάλα ανακατεύοντας γρήγορα με το σύρμα κουζίνας.

Θέλουμε να έχουμε ένα σχετικά αραιό μείγμα, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε μια κούπα τριμμένο κίτρινο τυρί, ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε την κρέμα στη γέμιση, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Παίρνουμε το ταψί της κουζίνας, λαδώνουμε ανάμεσα και στρώνουμε τα μισά φύλλα, τα 2 πρώτα τεντωμένα αλλά στο κέντρο σουρωτά κάπως.

Ρίχνουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε, σκορπίζουμε τη φέτα και τα κίτρινα τυριά.

Απλώνουμε σουρωτά τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα, το τελευταίο ίσιο, χαράζουμε όχι μέχρι κάτω και ραντίζουμε με αρκετό νερό πιτσιλιστά το ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1/2 με 3/4 της ώρας μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.

Επίσης...

Ρεβίθια με Μελιτζάνες στο Φούρνο

Η συνταγή για ρεβίθια με μελιτζάνες στο φούρνο.

Ρεβίθια με Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ρεβίθια με λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φακές με Πράσα

Πώς θα φτιάξετε φακές με πράσα.

Φασόλια Κοκκινιστά με Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε φασόλια κοκκινιστά με λαχανικά.

Γλυκιά Κολοκυθόπιτα με Καρύδια και Σταφίδες

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθόπιτα γλυκιά με καρύδια και σταφίδες.

Κουνουπίδι Κοκκινιστό με Κοτόπουλο και Φέτα

Πώς θα φτιάξετε κουνουπίδι κοκκινιστό με κοτόπουλο και φέτα.

Πράσα με Μπιφτέκια Αυγολέμονο, Φουρνιστά

Πώς θα φτιάξετε πράσα με μπιφτέκια αυγολέμονο, φουρνιστά.

Ρεβίθια Φούρνου με Πράσο και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα ρεβίθια φούρνο με πράσο και μουστάρδα.

Πράσα με Κιμά και Ρεβίθια

Πώς θα φτιάξετε πράσα με κιμά και ρεβίθια.

Κουνουπίδι Ψητό με Ντομάτα και Πατάτες

Η συνταγή για τέλειο ψητό κουνουπίδι με ντομάτα και πατάτες.

Κουνουπίδι, Μπρόκολο και Πατάτα στο Φούρνο

Η νοστιμότερη συνταγή για κουνουπίδι, μπρόκολο και πατάτα στο φούρνο.

Κουνουπίδι Κοκκινιστό στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξετε το νοστιμότερο κοκκινιστό κουνουπίδι στο φούρνο.