ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πατατάκια με Μπέικον και Κρεμμύδι

Οι πατάτες είναι κολλητές φίλες με το μπέικον και ο συνδυασμός τους δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.

ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

Υλικά

800 γρ. πατάτες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

½ ποτήρι λευκό κρασί

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, αλατίζουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε.

Όταν είναι έτοιμες, τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μικρότερο τηγανάκι βάζουμε 3 κ.σ. από το λάδι με το οποίο τηγανίσαμε τις πατάτες και μόλις κάψει σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μαζί με το μπέικον, μέχρι να ροδίσουν έντονα και να γίνει τραγανό το μπέικον.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Μόλις σωθούν όλα τα υγρά στο τηγάνι, ανακατεύουμε φέρνοντας 2-3 βόλτες και αμέσως σερβίρουμε το μπέικον πάνω από τις πατάτες, με μπόλικο πιπέρι.

Ιδανικός μεζές για μπίρα!

Tip

Μπορούμε να τηγανίσουμε αβγά και να τα σερβίρουμε μαζί με τις πατάτες! Λίγος φρέσκος μαϊντανός στο σερβίρισμα δίνει άρωμα και δροσιά.

Επίσης...

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.

Κολοκυθόπιτα σαν Πίτσα

Η πίτα που σου έρχεται πρώτη στο μυαλό, αφού ωραία κολοκυθάκια βρίσκεις όλο τον χρόνο και η ήπια γεύση τους ταιριάζει σε όλους.

Πολύχρωμη Πιπερόπιτα

Περισσότερο από κάθε άλλη πίτα συνδυάζει το γλυκό με το πικάντικο, σε έναν ήπιο συνδυασμό, που ταιριάζει σε όλα τα γούστα.

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.