ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πατατάκια με Μπέικον και Κρεμμύδι

Οι πατάτες είναι κολλητές φίλες με το μπέικον και ο συνδυασμός τους δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.

ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

Υλικά

800 γρ. πατάτες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

½ ποτήρι λευκό κρασί

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, αλατίζουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε.

Όταν είναι έτοιμες, τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μικρότερο τηγανάκι βάζουμε 3 κ.σ. από το λάδι με το οποίο τηγανίσαμε τις πατάτες και μόλις κάψει σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μαζί με το μπέικον, μέχρι να ροδίσουν έντονα και να γίνει τραγανό το μπέικον.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Μόλις σωθούν όλα τα υγρά στο τηγάνι, ανακατεύουμε φέρνοντας 2-3 βόλτες και αμέσως σερβίρουμε το μπέικον πάνω από τις πατάτες, με μπόλικο πιπέρι.

Ιδανικός μεζές για μπίρα!

Tip

Μπορούμε να τηγανίσουμε αβγά και να τα σερβίρουμε μαζί με τις πατάτες! Λίγος φρέσκος μαϊντανός στο σερβίρισμα δίνει άρωμα και δροσιά.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.