ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπιφτέκια Πατάτας με Σάλτσα από Άνηθο και Κατίκι

Τραγανά, χρυσοψημένα μπιφτέκια και δίπλα μια σάλτσα γεμάτη άρωμα από σκόρδο και άνηθο - ό,τι αγαπά περισσότερο η πατάτα.

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΠΑΤΑΤΑΣ

Υλικά

Για τα μπιφτέκια

1 κιλό πατάτες

2 μέτρια κρεμμύδια πολτοποιημένα στο μούλτι

3 αβγά

1 κ.γλ. μπέικιν

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 φλιτζ. αλεύρι

2 φλιτζ. νιφάδες βρώμης

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (ή άνηθο)

1 κ.γλ. ρίγανη ή θυμάρι

αλάτι, πιπέρι

σπορέλαιο & ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

50 γρ. κουκουνάρι ή καρυδόψιχα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. παρμεζάνα

100 ml ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι

1 μικρό ματσάκι άνηθο χοντροκομμένο

αλάτι, πιπέρι

150 γρ. κατίκι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τις πατάτες στο μούλτι ή στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Τις βάζουμε σε λεκάνη, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλι μίγμα από ελαιόλαδο και σπορέλαιο (να φτάνει ως το ⅓ της κατσαρόλας). Πλάθουμε μπιφτέκια και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι, γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Για τη σάλτσα, χτυπάμε στο μούλτι το σκόρδο με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει πολτός (ρυθμίζουμε την ποσότητα του σκόρδου ανάλογα με τα γούστα μας). Προσθέτουμε το κουκουνάρι ή την καρυδόψιχα και χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο το μίγμα. Ρίχνουμε το κατίκι, το λεμόνι και τον άνηθο και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια λεία σάλτσα. Τη βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια ζεστά και πλάι τους τη σάλτσα.

Tip

Αν θέλουμε, στο μίγμα της πατάτας προσθέτουμε 1 φλιτζ. τριμμένο κίτρινο τυρί. Ψήνουμε τα μπιφτέκια και στον φούρνο, σε λαδωμένο ταψάκι, αλειμμένα με ελαιόλαδο, στους 180°C.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.