ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπιφτέκια Πατάτας με Σάλτσα από Άνηθο και Κατίκι

Τραγανά, χρυσοψημένα μπιφτέκια και δίπλα μια σάλτσα γεμάτη άρωμα από σκόρδο και άνηθο - ό,τι αγαπά περισσότερο η πατάτα.

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΠΑΤΑΤΑΣ

Υλικά

Για τα μπιφτέκια

1 κιλό πατάτες

2 μέτρια κρεμμύδια πολτοποιημένα στο μούλτι

3 αβγά

1 κ.γλ. μπέικιν

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 φλιτζ. αλεύρι

2 φλιτζ. νιφάδες βρώμης

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (ή άνηθο)

1 κ.γλ. ρίγανη ή θυμάρι

αλάτι, πιπέρι

σπορέλαιο & ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

50 γρ. κουκουνάρι ή καρυδόψιχα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. παρμεζάνα

100 ml ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι

1 μικρό ματσάκι άνηθο χοντροκομμένο

αλάτι, πιπέρι

150 γρ. κατίκι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τις πατάτες στο μούλτι ή στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Τις βάζουμε σε λεκάνη, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλι μίγμα από ελαιόλαδο και σπορέλαιο (να φτάνει ως το ⅓ της κατσαρόλας). Πλάθουμε μπιφτέκια και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι, γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Για τη σάλτσα, χτυπάμε στο μούλτι το σκόρδο με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει πολτός (ρυθμίζουμε την ποσότητα του σκόρδου ανάλογα με τα γούστα μας). Προσθέτουμε το κουκουνάρι ή την καρυδόψιχα και χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο το μίγμα. Ρίχνουμε το κατίκι, το λεμόνι και τον άνηθο και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια λεία σάλτσα. Τη βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια ζεστά και πλάι τους τη σάλτσα.

Tip

Αν θέλουμε, στο μίγμα της πατάτας προσθέτουμε 1 φλιτζ. τριμμένο κίτρινο τυρί. Ψήνουμε τα μπιφτέκια και στον φούρνο, σε λαδωμένο ταψάκι, αλειμμένα με ελαιόλαδο, στους 180°C.

Επίσης...

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κινόα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ με κινόα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Σελινόριζες Νηστίσιμες

Η συνταγή για νηστίσιμες σελινόριζες.

Πατατοσαλάτα με Ρεβίθια και Ψητά Ντοματίνια

Mία κλασική συνταγή της ισπανικής κουζίνας, από τα νότια της χώρας.

Κοτόπουλο με Κονιάκ και Μανιτάρια

Μια συνταγή που μυρίζει Παρίσι και ταιριάζει υπέροχα και σε γιορτινό τραπέζι αν τη συνδυάσεις με ένα ωραίο σουφλέ πατάτας.

Πατατόπιτα με Αυγά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα με αυγά.

Κροκέτες Κουνουπίδι

Πώς θα φτιάξετε κροκέτες κουνουπιδιού.

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.

Λαχανοντολμάδες Αυγολέμονο στο Φούρνο

Η συνταγή για λαχανοντολμάδες αυγολέμονο στο φούρνο.

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.