ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αντιναχτές Πατατούλες Κύπρου

Από τις πιο διάσημες συνταγές του νησιού, οι αντιναχτές πατάτες παίρνουν το όνομά τους από τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κουνήσεις την κατσαρόλα.

ΑΝΤΙΝΑΧΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΥΠΡΟΥ

Υλικά

1 κιλό μπέιμπι πατατούλες

250 ml κόκκινο κρασί

1 κ.σ. ξερό κόλιανδρο σπασμένο στο γουδί

ελαιόλαδο για το τηγάνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πατάτες καλά, τις ξύνουμε με βούρτσα και τις αφήνουμε με τη φλούδα τους.

Με το γουδοχέρι ή με σφυρί σπάζουμε τις πατάτες, ώστε να δημιουργηθούν ρωγμές στην επιφάνειά τους. Αυτό θα τις κάνει ακόμα πιο νόστιμες στο τηγάνι.

Γεμίζουμε με ελαιόλαδο ένα κατσαρόλι ή μια πλατιά και χαμηλή κατσαρόλα (το ελαιόλαδο πρέπει να καλύπτει τις πατάτες), το αφήνουμε να κάψει και τηγανίζουμε τις πατάτες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 15'.

Τις βγάζουμε από το τηγάνι και κρατάμε το λάδι σε βαζάκι για άλλο τηγάνισμα.

Αφήνουμε το λίγο λάδι που έμεινε στον πάτο της κατσαρόλας και ξαναβάζουμε τις πατάτες.

Προσθέτουμε το κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύουμε για 1'-2'. Σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε το σκεύος με καπάκι και, κρατώντας γερά τις πατάτες καπακωμένες, κουνάμε έντονα την κατσαρόλα, να ανακατευτούν καλά.

Τις αφήνουμε στην κατσαρόλα μέχρι να απορροφήσουν όλο το κρασί και να μείνουν με το ελάχιστο λάδι τους (για πιο γλυκό αποτέλεσμα, βάζουμε Μαυροδάφνη αντί για ξηρό κόκκινο κρασί).

Tip

Οι μπέιμπι πατάτες του σουπερμάρκετ δεν έχουν και τόση νοστιμιά. Διαλέξτε τις πιο μικρές από άλλες, νόστιμες ποικιλίες (Κύπρου, Τρίπολης, Νευροκοπίου).

Επίσης...

Κολοκυθοζύμωμα

Η συνταγή για ένα πολύ ιδιαίτερο ψωμί.

Ταλιατέλες σε Φόρμα, με Μανιτάρια

Στο σχήμα του κέικ, με τα μανιτάρια να γεμίζουν το εσωτερικό της τρύπας, τίποτα πιο εντυπωσιακό όταν σερβίρεται στο τραπέζι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κριθαράκι με Αρακά και Χωριάτικο Λουκάνικο

Μία θαυμάσια συνταγή, που φτιάχνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Φαρφάλες με Μπρόκολο, Σπανάκι και Σταφίδες

Αν προσθέσετε και ξηρούς καρπούς, ακόμα καλύτερα! Και κάπως έτσι ένα ταπεινό λαχανικό αποκτά μια νέα, γκουρμέ διάθεση.

Βίδες στο Κόκκινο του Πάθους, με Παντζάρι

Ακόμα και όσοι δε συμπαθούν το παντζάρι λατρεύουν αυτή την καταπληκτική μακαρονάδα με το εντυπωσιακό, κατακκόκινο χρώμα και τη γήινη, γλυκιά νοστιμιά.

Πένες με Λάχανο και Μπέικον

Με δυο τρία απλά και φτηνά υλικά, που συνήθως πάντα έχουμε στο σπίτι, μπορείς να φτιάξεις μια υπέροχη, βελούδινη μακαρονάδα.

Σελινόριζα με Κοτόπουλο

Η συνταγή για σελινόριζα με κοτόπουλο.

Κοτο-Πρασόρυζο

Η συνταγή για υπέροχο πρασόρυζο με κοτόπουλο.

Πατάτες, Κοτόπουλο και Πράσα

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο κοτόπουλο με πατάτες και πράσα.

Φασολάκια με Κοτόπουλο

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα φασολάκια με κοτόπουλο.

Αρωματική Ουζάτη Σούπα Λαχανικών

Η συνταγή για μία αρωματική ουζάτη σούπα λαχανικών.

Γιουβαρλάκια Σούπα με Σπανάκι και Ανθότυρο

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γιουβαρλάκια σούπα με σπανάκι και ανθότυρο.